Vad är Endowment skatt?

October 8

En kapitalförsäkring Skatten är en skatt på donationer, som är summor pengar som används för att upprätthålla institutioner som skolor och välgörenhetsorganisationer. Vanligtvis donationer är föremål för särskilda regler och skattemyndigheterna behandlar ofta moderinstitut som en ideell, kvalificera den för skattebefrielse som eliminering av kapitalskatten. I hårdare ekonomiska tider, kan regeringarna ser på stora summor pengar behålls av institutioner som en potentiell intäktskälla, med argumentet att dessa grupper ska betala skatt på pengarna.

En typisk kapitalförsäkring skatte kicks när begåvningar stiger över ett visst belopp. Detta gör att mindre institut att undvika skatter, göra det bästa av sin begåvning, medan organisationer med en hel del pengar kommer att medföra någon skatteskuld, vanligtvis en låg schablonbelopp, om medel över gränsen. Institutionen måste deklarera storleken begåvningen och bifoga dokumentation som visar hur de investerar pengar att växa fonden och hur de ordna utbetalningar ur begåvningen att se till att det fortfarande är berättigad till särskild skattebehandling.

Institutioner motstå beskattning av donationer, med argumentet att de skatter skulle äta in de pengar de använder för att försörja sig. Organisationer använder dessa pengar för aktiviteter som att finansiera stipendier, förbättra faciliteter, locka stjärngästföreläsare och lärare, och så vidare. Pengarna används till att flytta fram målen för organisationen och för att hjälpa den hålla en hög profil så det kommer att stanna i drift. Dessutom kan människor vara mindre benägna att donera om de vet sina donationer kommer att vara skattepliktiga, vilket potentiellt utsätta institutioner att intäktsbortfall.

Beroende på nationen, för att ändra skattelagstiftningen bedöma en kapitalförsäkring skatt eller ändra delar av skattelagstiftningen diskuterar begåvningar kan vara en långdragen process. Förändringarna kan kräva godkännande i den lagstiftande församlingen och kunde fästas på en större faktura eller diskuteras på egen hand. Organisationer lobba ofta mot föreslagna förändringar i skattelagstiftningen för att skydda sina begåvningar och medlemmar av lagstiftaren kan behöva rösta emot de uttryckta önskningar potentiellt kraftfulla medlemmar av deras valkrets som stora välgörenhetsorganisationer och universitet, tillsammans med sina givare.

Donatorer får en kapitalförsäkring skattereduktion. Människor som donerar till kvalificerade välgörenhetsorganisationer får skatteavdrag för deras bidrag, så länge de håller dokumentationen. Detta ger ett incitament för människor att donera till välgörenhet. Skattemyndigheterna kan ha ett tak för de totala avdragen för att förhindra situationer där människor försöker att kringgå så mycket skatteskuld som möjligt genom donationer till välgörande ändamål, särskilt donationer till ett mer tvivelaktig karaktär.