Vad är Limonene?

February 4

Limonen är en kemisk förening som kan manifesteras i två olika sätt, såsom l-limonen eller d-limonen. De två är spegelbilder av varandra kemiskt, och har samma egenskaper, men olika dofter. Den "d" versionen luktar typiskt som en citrusfrukt, och används i livsmedelskvalitet produkter, rengöringsprodukter och skönhetsprodukter, medan "l" tenderar att ha en mer syrlig terpentin liknande doft blandat med tall, och används främst som en alternativ lösningsmedel för rengöringsprodukter. Båda versionerna kan produceras som teknisk kvalitet, och produceras på samma sätt, men kemiskt åtskilda av vetenskapsmän. Molekylen själv är föreningen C10H16.

Namnet kommer från "lemon" och "lime", eftersom det är vanligast i de skalet av citrusfrukter. Den vanligaste källan det utvinns ur är orange svål. De skalet är Juiced först skapa ett livsmedelskvalitet limonen produkt, då de skickas till ett ång- utsug. Extraktorn pressar ut mer olja. Ångan komprimeras ned, och oljan flyter upp till toppen, där den kan samlas in. Denna olja är teknisk kvalitet.

Teknisk kvalitet limonen har använts i rengöringsprodukter sedan 1990-talet. Den orange väsen gör för en väldoftande rengöringsmedel. Många konsumenter välkomnar en naturlig produkt i motsats till konstgjorda alternativ. De som är intresserade av att bevara finner användandet av den kemiska talande, eftersom skalet av apelsiner som används som livsmedelsprodukter tidigare kasse, men har nu hittat nya användning. Limonen har befunnits vara icke-frätande på metallytor, men kan degraderande för plast. Detta faktum gör det ett effektivt lim remover. Det är en färglös vätska som inte är vattenlösliga.

Den kokintervall av raka limonen är 310-352 grader Fahrenheit (154-177 Celsius). Flampunkten är 119 grader Fahrenheit (48 Celsius), som klassificerar den som en brandfarlig produkt. Detta innebär att det också klassas som farligt gods för slutförvaring.

Limonen, i sin rena form, är klassificerad som en ljus hud irriterande, men är mycket säkrare för huden än alternativa rengöringslösningsmedel. Det har inte varit betydande studier gjorda på antingen säkerhet eller fara av kemikalien till människor med tillfällig anställning. Studier av långtidsexponering har visat att det är en mild andnings irriterande.

Vissa studier görs för att se om livsmedelskvalitet "d" version av substansen kan användas för att behandla cancer. I några studier, brösttumörer hos råttor verkade krympa efter ett regemente av förtäring. Effektiviteten har ännu inte bevisat om mänskliga patienter, men tester pågår för att se om de djurresultaten kan dupliceras.

  • Limonene kan hittas i skönhetsprodukter.
  • Limonene används i rengöringsprodukter.
  • Vissa studier görs med råttor för att se om livsmedelskvalitet "d" version av limonen kan användas för att behandla cancer.