Vad är Vattentät Sängkläder?

October 24

Vattentät sängkläder är en typ av speciellt framtagen sänglinne som är avsedd att skydda madrassen från fläckar orsakade av urin eller andra vätskor. Det finns ett antal vattentäta sängkläder produkter som finns, till exempel vattentäta lakan, bäddmadrasser och vattentäta örngott. Sängkläder av denna typ är till hjälp för människor som är inkontinenta eller småbarn som går igenom en period av sängvätning.

Skydds sängar har kommit långt under de senaste decennierna. Där en gång strö av denna typ var grov och obekväma, har moderna metoder gjort det möjligt att skapa vattentäta sängar som är mjuk och inbjudande vid beröring. Tillsammans med en mer önskvärd känsla, vattentäta omslag och andra sängkläder alternativ idag ger ett bättre skydd för både madrassen och för den enskilde att sova i sängen.

En av de mest effektiva exemplen på vattentät sängar är madrassöverlägget eller pad. Vattentät bäddmadrasser placeras mellan madrassen och monterat bladet täcker madrassen. Dynorna effektivt skapa en barriär som hindrar eventuell urin eller andra vätskor från att sippra in i madrassen genom att absorbera vätska in i kroppen hos dynan. Samtidigt, är vätskan förhindras från att sippra ut från toppen av dynan och irritera huden. Vattentäta dynor finns i både engångs versionerna samt dynor som kan tvättas och återanvändas.

Vattentäta blad set ge skydd genom att förhindra absorption av vätskor helt. Även vattentät strö av denna typ var en gång gjort uteslutande av plast som liknar en dusch gardin liner, många plåtuppsättningar idag formulerad med vattentäta fibrer som är mycket mjukare vid beröring. Detta skapar en nivå av komfort som liknar vävmattor, och gör det också möjligt att tillverka vattentät strö som med en bred variation av färger och mönster.

Att köpa vattentät sängar är mycket lättare än förr i tiden. Många medicinska leverans butiker bär vattentäta sängkläder uppsättningar tillsammans med annan utrustning som ofta krävs för en patient som är sängliggande. Tillsammans med lokala källor, är det också möjligt att köpa vattentäta sängkläder uppsättningar vid ett antal online butiker. Medan dyrare än vanliga sängkläder, kan den vattentäta strö hjälpa till att minimera arbetet med att ta hand om någon med ett sängvätning problem mycket lättare.

  • Vattentät sängar är utformad för att skydda madrassen mot fläckar.