Vad är Pear Likör?

October 28

Pear likör görs genom att blanda skivade päron, socker och kryddor i en bas alkohol. Som ingredienserna branta börjar alkoholen att ta på deras smak. Ju längre ingredienserna sitta, desto mer smakrik likören. Det finns ingen hård och snabb regel för hur länge stöpprocessen ska pågå, men de flesta experter är överens om att den minsta mängden tid är cirka tre månader. I allmänhet gäller att ju längre blandningen branter, den mer smakrik blir det.

Alkoholen bas används för att göra päronlikör är oftast en tydlig alkohol såsom vodka eller rom. Tequila och gin, men också klart, har så mycket av sin egen smak som de vanligtvis anses olämpligt att använda som bas. Mörkare alkoholer såsom whisky eller scotch anses också alltför smakrik att använda för att göra likörer. För att uppnå en likör med en äkta päronsmak, bör päronen inte behöva konkurrera med andra mindre kompletterande smaker.

Det finns många olika recept för att göra päronlikör, men för det mesta kryddor läggs till päron och alkoholblandning. Kanel, muskot, och orange skal används ofta, såsom är citron och vanilj. Sockret som används kan vara antingen brun eller vit, men farinsocker något kommer att förändra den allmänna smaken och färgen på likör.

Det första steget i att göra päronlikör innebär en kombination päron, alkohol och önskade kryddor. Dessa ingredienser bör placeras i en lufttät behållare, företrädesvis tillverkad av glas. Behållaren ska sedan placeras på en plats som tar emot hela solen, där det bör överlåtas till branta för en hel månad. Efter den första månaden, kan socker tillsättas till blandningen. Behållaren kan sedan flyttas bort från fullt solljus, där det bör överlåtas till branta för ytterligare flera veckor.

Pear likör används i en mängd olika sätt. Det är ofta konsumeras ensam, som en efter middag dryck, eller det kan blandas med andra alkoholer att göra drinkar som snöflingor, Pear Martini, eller Grand Charles. Pear likör används också i matlagning, både varmrätter och desserter. Glasyrer för kött kan göras med användning päron likör, och det kan sättas till recept för godis och kakor. De likör ingredienser i de flesta recept är utbytbara, så till exempel kan päronlikör ersätta andra typer av likörer i de flesta recept.

  • Rensa alkohol såsom vodka är typiskt basen av ett päron likör.
  • Skivad päron används i framställningen av päron likör.
  • Mörka alkoholer såsom whisky eller scotch anses för smakrik för att göra likör och skulle konkurrera med fruktsmak i en päronlikör.