Bekämpningen Ink-Flow problem med din Kalligrafi Pennor

October 25

När du har monterat din penna, men innan du börjar göra kalligrafi, du måste få pennan för att skriva. Ett unikt problem för reservoarpennor, kommer du sannolikt att stöta på några bläckflödesfrågor när du skriver, särskilt när du använder en ny patron eller en penna. Om du använder en kassett penna, det är helt normalt för pennan att vägra att skriva direkt. Utmaningen är att få bläcket ur patronen, ner i spetsen, och på papperet.

Möt utmaningen bläckflöde genom att försöka dessa tekniker:

  • Håll pennan löst med spetsen pekade nedåt ungefär två inches ovanför ett papper scratch papper. Knacka spetsen lätt på pappers flera gånger. Undvik jabbing pennan i pappers - bara låta det glida genom fingrarna för sin egen vikt. Tanken är att lirka bläcket att rinna ner i spetsen.
  • Håll den plana kanten av spetsen mot papperet (inte hålla den i en vinkel på papperet) och flytta pennan från sida till sida i raka linjer, så att riktningen av sida-till-sida rörelse är i linje med den platta kanten på spetsen. Den sida till sida stroke hjälper dra bläcket ner i spetsen. Denna sida till sida tekniken är till hjälp för att testa alla pennor. Det hjälper inte bara få bläcket att flyta, men du kan mäta flödet av bläcket och få "känsla" av pennan. Öva denna teknik och anta det som ett standardiserat sätt att testa en penna innan du använder den.
  • En annan teknik som du kan försöka få bläcket flyter är att tillämpa en liten bit av tryck mot pappret när du ritar spetsen mot dig. Om du försöker detta, vara mycket försiktig så att du inte trycker för hårt och böja spetsen.
  • Om ingen av dessa metoder fungerar, här är en nästan ingen misslyckas teknik för att få en patron penna startade: Bara skruva pipan och ger kassetten lite squeeze tills du ser en liten droppe bläck formuläret längst bak i spetsen. Se till att du gör detta när du håller pennan över en yta som inte kommer att skadas om du pressa lite för hårt och droppe bläck misstag stänker på allt som är nedanför!
  • Om du har problem med en reservoarpenna att du fyller från en flaska, helt enkelt fylla på pennan. Påfyllning kommer mätta NIB med bläck.

När du får pennan arbetar första gången, bör det vara lättare att få det att gå nästa gång du använder den. Du har definitivt att uthärda en "break-in" process. Om du har problem med din penna, behandla det som en balky barn: Var försiktig och ihållande och aldrig förlora din coola.

Ibland kan en spets är särskilt samarbetsvillig (förmodligen eftersom det finns en fet hinna på det). Om du stöter på den situationen, bara torka spetsen med ammoniak. Det borde bota vad ails det!