Karnitin: en aminosyra för att generera energi

January 30

Aminosyra karnitin spelar en roll i metaboliserande fett och producera energi. Rött kött är de primära kostkällor av detta näringsämne. Det är en extra aminosyra som inte finns i din kroppsvävnad, men du kan tillverka det från lysin.

Under de senaste åren har karnitin fått enormt intresse från både professionella idrottsmän och sportentusiaster som ett hjälpmedel för att öka energi och prestation. Studera karnitin är ett stort fokus för klinisk forskning just nu: Det kan vara till hjälp vid behandling av kroniska lågenergihus sjukdomar som kroniskt trötthetssyndrom, och även för viktminskning.

Intag både vitamin C och lysin kan öka produktionen av karnitin i kroppen.

Nyckel användningar av cartinine inkluderar:

  • Karnitin är viktig för hjärtat och hjälper till att omvandla fett till energi inom mitokondrierna - dina cellers energifabriker.
  • Karnitin är involverad i metabolizing och använda fetter och oljor i kroppen, såväl som att transportera fettsyror till muskelceller. Fettsyror är en viktig energikälla för musklerna, vilket är varför vissa sportdietister rekommenderar karnitin för att förbättra träning.
  • Läkare rekommenderar karnitin för hjärtsjukdomar som hjärtsvikt, högt kolesterol, onormal hjärtrytm, kronisk trötthet och dålig uthållighet och muskelsvaghet.
  • Den Physicians Desk Reference, publiceras årligen av Medical Economics Data tyder vidare användning av denna aminosyra för prestationsförmågan, förbättra fettförbränningen, och behandlingen av kardiovaskulära problem orsakade av begränsat blodflöde, särskilt efter en hjärtattack, för att hjälpa kroppen reparera den skadade hjärtmuskeln.

Karnitin finns främst i rött kött, med några nivåer också i fisk, fågel och mjölk. Mycket lite karnitin sker i växter, så det är definitivt ett viktigt komplement för vegetarianer. De bästa vegetariska källor är närings jäst eller soja tempeh.