Vad är en Hardy Fuchsia?

January 16

Hardy Fuchsia, eller Fuchsia magellanica är en lövfällande buske som blommar dinglar, trumpetformade blommor i olika nyanser av rött, rosa, lila och vitt. Ibland kallas "Hummingbird Fuchsia," denna växt har en lång historia av popularitet, som går tillbaka flera hundra år, när den engelska skulle importera växter från deras infödda Sydamerika. Från sådana känsliga början utvecklades den dekorativa fuchsia till ett mer motståndskraftigt alternativ. Den hardy fuchsia kan lägga till en tropisk känsla till trädgårdar mycket längre norrut än sina ursprungliga förfäder.

Odlas i USDA hardiness zoner sex till nio, verkar härdiga fuchsia att frodas på de fuktiga tempererade förhållanden i nordvästra USA. Denna växt tål vintertemperaturer ner till 25 ° Fahrenheit (-3,88 ° Celsius) genom att gå vilande. Att minska mängden vatten och ny tillväxt är nödvändig för att hjälpa växterna överleva till nästa vår. Den hardy fuchsia kan överleva med en minimal mängd vård gång helt etablerad i trädgården.

Dessa trädgårds buskar kan växa till nästan 10 ft. (3,04 m) i höjd och 6 ft. (1,82 m) i bredd. Rik hängande blommor accent den djupa gröna blad från tidig sommar till mitten av hösten och kolibrier dras till färgen och formen på fuchsia blommar och stöd i deras pollinering. Fuktig bördig jord som är väl dränerad är det föredragna substrat för denna sort av fuchsia. Morgonsol och eftermiddag skugga ger det bästa resultatet för en härdig fuchsia växt, eftersom den föredrar lätt skugga, särskilt i varmare klimat där intensiteten i solen är starkare. Dess tolerans av salt gör denna anläggning ett bra val för kust trädgårdar i området.

Gödnings rikt på kväve under våren kommer att uppmuntra ny tillväxt; gödselmedel hög i kalium i sommar bidrar till att upprätthålla en kontinuerlig blomning. Små sticklingar från barrved stjälkar på våren eller sensommaren kommer att ge bästa framgång för föröknings. Seed planteringar bör göras på våren när jorden kvar mellan 60 ° och 75 ° F (15,5 ° och 23,8 ° C). Den lilla mörklila frukt mindre än 1 tum (2,54 cm) långa produceras av härdiga fuchsia är ätbart. Ibland jämfört med en mycket mild druva smak, är frukten sällan äts råa, men har använts i sylt.

Problem som kan uppstå med dessa utsmyckade lövfällande buskar är spinnkvalster, gråmögel, galla kvalster, bladlöss, insekter skala och vita flugor. Av dessa spinnkvalster, galla kvalster och vita flugor är vanligare. Skydd mot dessa skadedjur är vanligtvis tillgängliga från de flesta trädgårdsbutiker. Demontering fröna när blommorna har avslutats, kallat deadheading, kommer att bidra till att förlänga blomningen av en fuchsia.