Vad är en Looky-Loo?

April 21

Vissa shoppare in i en utställningslokal eller butik med ett specifikt syfte i åtanke. Andra kan ha för avsikt att göra ett köp, men vill bläddra innan ett definitivt beslut. En kund som bläddrar med liten eller ingen avsikt att göra ett köp, dock ofta som en looky-loo. En looky-loo kan lugnt lurar i gångarna, eller söka uppmärksamhet av en säljare på golvet. Av skäl som bör bli uppenbara snart, många återförsäljare fruktar den plötsliga och ofta tidskrävande utseendet på en looky-loo.

Vissa människor njuta av handlingen att shoppa eller surfar, även om de inte har någon avsikt eller medel för att göra ett köp eller en beställning. De kan ha några timmars fritid på sina händer, eller helt enkelt vill komma ut ur sina hem och titta på dyrare objekt såsom lyxbilar, fritidsfordon, eller exklusiva hus öppna för visning. Looky-Loos kan be om en guidad tur i ett hem eller att provköra en dyr sportbil, att veta dessa objekt är strängt ur sin prisklass.

En looky-loo kan ta upp mycket av en säljare tid och energi, vilket kan visa sig bli kostsamt om arbetstagaren missar ett tillfälle att hälsa en faktisk betalande kund. Säljare tjänar ofta provision på försäljningen de gör, så spendera en betydande mängd tid med en looky-loo kan påverka övergripande företagsförsäljningssiffror för dagen. Det är därför ett antal säljare kommer artigt tillbaka ifrån en kund som säger att han är helt enkelt surfa eller titta runt.

Termen looky-loo är ingalunda en vetenskaplig eller universell definition. Det är mest sannolikt härledda från en fantasifull allitteration av ordet snygging. Vissa återförsäljare tenderar att använda kodord för vissa typer av kunder för att informera sina säljare av en potentiell looky-loo eller pris haggler eller annan alternativ form av shopper. Många försäljare tolerera tillfällig looky-loo, eftersom även en seriell webbläsare kan bli en betalande kund en dag.

  • Vissa individer be om en provtur med någon verklig avsikt att köpa bilen.