Hur väljer jag det bästa Silver Decanter?

September 11

Silver karaffer, till skillnad från de mer vanliga glaskannor, ses ofta som lyxiga och exklusiva. Välja den bästa silver karaffen är en fråga om avsedd användning, form, design och om du vill att karaffen komma med en propp. En annan faktor är säkerheten, eftersom metall karaffer kan läcka material och förgifta vätskan inuti.

De tre vanligaste vätskor som använder en karaff är vin, vatten och kaffe. Varje vätska fungerar bäst med en viss typ av karaff. En silver karaff gjord för vin bör ha en flaskhals form, eftersom detta hjälper lufta vinet och håller sedimenten, såsom druva hud bitar, från att komma in i ditt glas. Silver karaffer för vatten är ofta formade som vin karaffer men kannan behöver inte ha flaskhalsen. En silver karaff för kaffe ska tåla värmen och för servering ändamål, bör ha ett handtag eller annat område som inte blir för varmt för att röra.

Formen av den dekanter, bortsett från att uppfylla behovet av att förbättra vätskan genom att separera ut sedimentet, bör också vara visuellt tilltalande. Till exempel kommer ett vin karaff vanligen ha en flaskhals form, men bredden av munnen, formen och bredden av bassängen, och de olika andra dimensioner kan variera kraftigt från karaff till dekanteringsanordningen. Välj en silverkaraff som tjänar sitt syfte, utan också har en form som ser bra ut för dig.

Silver dekanterare har ofta konstruktioner, eftersom det är lättare att göra mönster i metall än det är glas. Du kan välja en silverkaraff som kommer med en smidig design, ett utstuderat lättnad eller något däremellan. Ungefär som formen, är detta en fråga om företräde.

Proppar tillsätts i allmänhet till karaffer för att hålla vätskan inuti färska och att undvika partiklar och insekter från att komma in. Proppar för silver dekantrar allmänhet gjorda av silver, kristall eller glas. Varje propp utför samma funktion, och detta är ett annat varumärke av preferens. Vissa dekantrar kommer inte med proppar, främst eftersom de är tänkta att tömmas under en måltid eller insamling och är inte avsedda för användning i långtidsförvaring av vätskor.

Oavsett om du använder en silverkaraff för servering av vätskor eller lagra dem, silver kategorisering som en metall betyder säkerhet kan vara ett bekymmer. Silver anses vara en icke-toxisk metall, så det är i allmänhet säkra. Fortfarande, den bästa silver för en karaff har en hög silver procentsats - mer än 90 procent är bäst - att säkerställa andra metaller kan inte läcka ut i vätskan inuti.