Vad ångas krabbor?

March 5

Ångad krabbor är en populär skaldjur maträtt, särskilt längs den östra kusten av USA. De som vill prova denna maträtt kan besöka en krabba hus eller restaurang som specialiserat sig på denna typ av livsmedel, eller bege dig ut på vattnet och fånga sina egna krabbor. Vissa butiker säljer också ångade krabbor vid dussinet för kunderna att njuta av på picknick eller bakgård grillar. Dessa hårdskaliga kräftdjur ofta tillagas i kryddig kryddor, som kompletterar den söta smaken av krabba kött. Plocka köttet från ångade krabbor är tidskrävande men kan vara en rolig händelse som kan pågå i flera timmar.

För att göra ångad krabbor, kockar kokar vatten i en stor kastrull eller ångbåt. Många lägger ättika eller även öl till blandningen, sedan krydda vätskan med några speciella skaldjurs kryddor. Levande krabbor läggs till kokande vatten, sedan täcks hålla krabbor från att fly när de lagar mat. Krabbor ändrar färg från blått till orange, vilket indikerar att de är redo att äta.

Ångad krabbor är toppad med en annan generös del av torra kryddor innan de serveras rykande het. Diners kan njuta doppa krabba i en flaska med ättika eller en behållare av smält smör. En trä hammare, eller krabba klubba, behövs för att knäcka det hårda skalet, och en plast eller metall kniv används för att extrahera köttet.

De flesta människor tjänar ångad krabbor på en skyddande yta för att hjälpa till att kontrollera röran som skapats av de kryddor och krabba skal. Tabeller på krabba hus är täckta i tidningspapper eller brunt kraftpapper och diners ges massor av servetter. En stor skål eller hink placeras på bordet för att samla snäckor och skrotar.

Människor som aldrig har ätit ångad krabbor behöver ofta lite coaching förstå hur man kommer åt köttet. Diners börjar genom att dra bort de små benen med hjälp av en vridande rörelse. Dessa ben innehåller vanligtvis lite kött, och är oftast kasseras omedelbart. De större främre klorna kan också dras bort från kroppen och knäckt öppna med klubba för att komma åt klo kött. Köttet är i allmänhet av en lägre kvalitet än kött finns inuti kroppen av krabba, och vissa diners föredrar att inte äta det.

Nästa, Diners vrider kroppen av krabba över att hitta förklädet, en liten trekantig snitt längs "magen" av Krabban. Genom att föra in spetsen på en kniv under förklädet, kan man ta bort detta förkläde och separera kroppen i två halvor. Den övre halvan av skalet kastas, tillsammans med gälar, inälvor, och gult matsmältnings material, som kan betecknas som senap. Efter dessa poster är borta, är det lätt att använda en kniv eller fingrarna för att extrahera krabbkött.

  • Kustområden i USA har normalt ett överflöd av färsk krabba som ska ångas och ätas.
  • Ångad krabbor kokas hela i särskilt kryddat vatten.