Utforma en låg underhåll trädgård

August 28

Det är förmodligen den drömmen för varje trädgårdsmästare i världen att ha en trädgård som inte kräver något underhåll alls. När allt skulle som inte vill ha en trädgård där allt de behöver göra är att gå ut och titta på det varje gång på ett tag. Även denna typ av en trädgård kan fortfarande vara år bort från att vara en verklighet, är det möjligt att konstruera en trädgård som inte kräver en hel del arbete från din sida. Utforma en låg underhåll trädgård är förvånansvärt lätt, och kan hjälpa dig att spara mycket tid och pengar i det långa loppet. Allt du behöver göra är att tänka på några enkla saker.

  • Budget. Det första du behöver tänka på när man utformar ett lågt underhåll trädgård är hur mycket pengar du har att spendera på projektet. Även om det är aldrig kul, eller särskilt trevligt att gå över finanserna, är det ett nödvändigt steg som hjälper dig att avgöra exakt vad du kan och inte kan göra på ditt projekt. För att inte nämna, att veta din budget kommer även att låta dig veta vad du kan och inte kan ha i form av utrustning, växter och andra godsaker.
  • Storlek. Du måste tänka på hur stor av en trädgård som du vill. Även om det inte alltid är 100% sant att en mindre trädgård kommer att bli lättare att underhålla än en större, det finns tillfällen när det händer. Inte bara du behöver tänka på storleken på trädgården som du vill, du måste också tänka på hur mycket utrymme du har att arbeta med.
  • Skriver. Vilken typ av trädgård vill du ha? Om du letar efter ett speciellt lågt underhåll trädgård, kanske du vill överväga en xeriscape trädgård. Låga vattenträdgårdar såsom xeriscaped trädgårdar kan se ganska vacker, och oftast inte kräver någonstans nära den mängd arbete att andra typer av trädgårdar.
  • Vem kommer att göra arbetet? Tänk på att du kommer att göra arbetet själv, såvida du ska anlita någon att göra jobbet åt dig. Även om detta innebär att trädgården kommer att vara lågt underhåll från din sida, betyder det inte att det inte kommer att finnas något underhåll alls. Ärligt talat, att anställa någon att göra jobbet åt dig sorts skulle fusk.
  • Leta efter hörn att klippa. Vid utformningen av din låga underhålls trädgård, håll utkik för hörn som du kan klippa. Det betyder att du måste tänka på var du kan klippa alla onödiga kostnader, samt att kunna eliminera alla arbetskraft som du inte vill göra. Ett talesättet att hålla i åtanke när du gör detta är att arbeta smartare, inte hårdare.