Vad är skillnaden mellan Hand Lotion och Face Lotion?

March 28

Medan många människor anser att alla typer av krämer är desamma, är det faktum att det finns några viktiga skillnader mellan handkräm och ansiktslotion. Dessa skillnader har att göra med den effekten att varje typ av lotion är utformad för att uppnå, och blandningen av element som ingår i grundformeln.

Handkräm, som bodylotion, är formulerad för att ha en tjockare konsistens än lotion för ansiktet. Även om det är sant att båda typerna av lotion används för att återfukta huden, de flesta människor behöver en annan nivå av fuktgivande i ansiktet än med händerna. Detta beror på att ansiktet tenderar att innehålla avsnitt som redan andas en hel del naturliga oljor. Den tjockare textur av handlotion tillåter produkten att mer effektivt behandla de grova fläckar många människor utvecklar på knogar och palmer, eftersom en rest kommer att hålla fast till händerna, även efter tvätt. Däremot är det troligt att täppa till porerna och skapa hudproblem använda denna tjockare lotion på huden i ansiktet.

Med ansiktslotion, är tanken oftast inte bara för att återfukta, utan också för att rengöra. Många krämer och lotion som är formulerade speciellt för ansiktet kommer att omfatta rengöringsmedel som hjälper till att avlägsna överskott oljefyndigheter från porerna i huden. Resultatet är att den lotion för ansiktet appliceras under en kort tid och därefter sköljas bort från huden. Till skillnad lotion för händer, det finns inga rester som fortsätter att skydda ansiktet från elementen. De flesta människor har tillräckligt naturliga oljor för att fullgöra denna uppgift, och helt enkelt kräva ansiktslotion för att förstärka processen.

Senaste, formlerna för hand och ansiktslotion innehåller ofta ett antal näringsämnen som speciellt blandas för särskilda behov huden på händer eller ansikte. Den handkräm innehåller egenskaper som bidrar till att ge näring åt tork huden finns där, medan lotion avsedd för användning i ansiktet kommer att omfatta näringsämnen som hjälper till att lämna en slät och ren hy. Många typer av denna lotion idag inkluderar element som är tänkta att strama upp huden och ger ett mer ungdomligt utseende. Samma element skulle inte fungera bra med händerna, och kan leda till sprickbildning och skalning på tork textur hud finns på knogarna och palmer.

  • Många ansiktsvatten innehåller speciella ingredienser som hjälper näring, skydda och ljusare hud.
  • Med hjälp av en tunnare lotion i ansiktet kan bidra till att förhindra ansikts porerna täpps igen.
  • Användning av vissa ansiktsvatten på händerna kan leda till sprickbildning i huden.
  • Handkräm kommer hålla fast händerna även efter tvätt.
  • Hand lotion är generellt tjockare i konsistensen att penetrera och näring torr, sprucken hud.
  • Krämer formulerade för ansiktet innehåller normalt både rengöringsmedel och hudkräm.