Vad är LIPANDE Gear?

October 31

I militära språkbruk, LIPANDE redskap är utrustning som bedöms inte livsnödvändig för utplacering, som syftar till att öka komforten i stället för att främja uppdraget. För människor utanför det militära, de saker som ingår i denna kategori kan tyckas märklig; till exempel, är isolerade windbreakers avfärdas, medan de flesta civila skulle hävda att en bekväm jacka är i själva verket en nödvändighet. Det är vanligt att soldater i aktiv tjänst för att komma med listor över rekommenderade LIPANDE redskap för sina kamrater hemma så att deras följeslagare kommer att förberedas när de distribuerar.

Denna term är en referens till tanken att detta redskap kommer att stoppa någon från "snörvlande" eller gnälla i kallt väder, hög vind, eller annan mindre än trevliga förhållanden. Trots de nedsättande associationer till begreppet, mest aktiva duty medlemmar av militären bära denna typ av redskap om utplacering, även om de kan ibland göra narr av sig själva för att använda den. De som kommer i vård paket är också mycket uppskattad, och föremål som kan anses LIPANDE redskap ofta begärs från vänner hemma.

Många objekt avser personlig vård, såsom lotion, läppbalsam, fot pulver, våtservetter, diverse mediciner, och så vidare. Förutom att öka komforten, kan dessa poster också vara till nytta för personlig hygien, och i områden där förhållandena är svåra, kan saker som lotion och läppbalsam faktiskt hjälpa någon hålla sig frisk. Lotion, till exempel, kan förhindra torkat, sprickbildning hud som kan bli utsatta för skador och infektioner, medan fot pulver hjälper till att förhindra de otaliga fot förhållanden som kan uppstå när en persons fötter är inneslutna i stridkängor i 23 timmar om dygnet.

Andra delar av LIPANDE redskap inkluderar komfort objekt som sovsäckar, ponchos, och jackor, tillsammans med handskar, tröjor, halsdukar och mössor. Militärer hamnar ofta i avlägsna, isolerade områden där vädret kan vara extremt föränderlig, så tillgång till ett sortiment av vattentäta och varma kläder kan vara värdefullt. Sova kuddar, kan foder för jackor och ponchos och liknande Miscellanies också ingå

Mängden redskap som en soldat kan bära begränsas både av de poster som måste utföras, såsom vapen och annan militär utrustning, och genom den plats där soldaten är utplacerade. Till exempel kan soldater med tillgång till ett basläger få mer LIPANDE redskap med dem på utplacering, eftersom de skulle ha en plats att lagra det, medan andra behöver vara mer rörliga, vilket kräver att skära ner på onödiga saker.

  • Sovsäckar, vilket kraftigt ökar komforten, kan anses LIPANDE redskap.
  • Våtservetter, en typ av LIPANDE redskap.