Vem är Spencer Tracy?

February 1

Spencer Tracy (1900-1967) var en välkänd Hollywood skådespelaren som spelade i ett stort antal populära filmer från 1930-talet till 1960-talet. Spencer Tracy är ihågkommen som en artig och mild ledande man, som också var aktiv i djurskydds orsaker och välgörenhetsorganisationer för barn. Spencer Tracy är konsekvent nämns som en av de bästa aktörerna genom tiderna, och hans mångsidiga och fängslande föreställningar stå stilla i filmerna han gjorde.

Liksom många aktörer under 1930-talet, Spencer Tracy gjorde sin start på Broadway, där han hade en karriär som en väl respekterad aktör, som förekommer i en mängd olika produktioner innan skärmtester i flera studios. Han var till en början förkastades, men 1930, John Ford insisterade på gjutning Spencer Tracy i uppför floden. Efter denna första film, tecknat Tracy ett avtal med Fox Bilder och flyttade till Hollywood, gör en häpnadsväckande totalt 20 filmer mellan 1930 och 1934.

Spencer Tracy var gift med Louise Treadwell, med vilken han fick två barn. Han hade också två frågor, en med Loretta Young på 1930-talet och en annan med Katharine Hepburn, som började medan de två filmade Årets kvinna i 1942. Detta affären varade till Tracy död 1967, även om han förblev gift med Louise Treadwell eftersom hans katolska tro förbjudet skilsmässa.

Spencer Tracy filmade en svindlande antal filmer, vinna rygg mot rygg Oscars för sitt arbete med Havets hjältar (1937) och Boys Town (1938). Trots hans initiala avvisande av Hollywood, Spencer Tracy gick på att bli en stor box office draw. Han kritiserade ofta hans utseende, känsla av att han saknade de matiné idol funktioner som många ledande män av hans dag hade, men det var uppenbarligen inte ett hinder för hans stellar filmkarriär.

Förutom att vara en superb skådespelare, Spencer Tracy var en oerhört begåvad målare, även om de flesta av hans verk är i privata samlingar. Han arbetade främst i olja och målade i en mycket realistisk, men nostalgisk stil. Många av hans målningar förutsatt glimtar in i backstage för många Broadway produktioner, med unga skådespelerskor i Lacy kostymer, skuggiga uppsättningar och rum livliga med skådespelare förbereder sig för att gå på scenen.

Spencer Tracy hemlighet diagnosen diabetes i slutet av 1940, och det är sannolikt komplikationer av denna sjukdom som ledde till hans död bara nio veckor efter Gissa vem som kommer på middag slutade filma 1967. Tracy lidit av ökad ohälsa på 1960-talet, vilket gör färre filmer än under hans 1930 storhetstid, och hans död var en stor förlust för Hollywood.

  • Spencer Tracy är en Oscar vinnare.
  • Efter att avvisas av Hollywood initialt, skådespelaren Spencer Tracy gick på att bli en stor filmstjärna.