Vad är papper mache Volcanoes?

November 7

Papper mache vulkaner är populära barn vetenskap och hantverksprojekt. De vulkaner är vanligtvis gjorda av tidningspapper och papper mache klistra in. En rolig del av att bygga dessa miniatyr vulkaner gör dem utbrott. Utbrottet kan lära barn om den reaktion som inträffar när vinäger och bakpulver kombinera. Det gör också att projektet mer realistisk.

De flesta pappers mache vulkaner kan konstrueras hemma med hjälp av gemensamma hushållet ingredienser. För att göra papper mache pasta, kan en person kombinera en del mjöl med två delar vatten eller en del lim med två delar vatten. En tom plast vatten eller läsk flaska utgör centrum av vulkanen medan remsor av tidningspapper eller mjukpapper doppas i pastan och sprida runt flaskan, så småningom göra ett berg form. Vissa människor väljer att stoppa vulkanen med skrynkliga tidningen att göra forma det lättare.

Pastan ska torka över natten. Efter papper mache klistra torkar, kan barn eller elever måla pappers mache vulkaner så att de ser mer realistiskt. Vissa människor placera torkade och målade vulkaner på en kartong eller plastbricka för att förhindra att "lava" rinner överallt.

En viktig del av att bygga pappers mache vulkaner kombinerar vit vinäger med bakpulver för att göra vulkaner får utbrott. Den ättika hälls i flaskan i mitten av vulkan. Vissa människor blanda i några droppar röd karamellfärg för att göra lava ser autentiska. En bra mängd bakpulver hälls sedan i flaskan ovanpå ättika.

Som bakpulver är en bas och ättika är en syra, de två ingredienserna reagerar när de kommer i kontakt. Den bakpulver-vinäger blandningen bubblar upp ur flaskan och ner sidorna av vulkanen. Det ser ut som vulkanen har utbrott. Även kombinera bakpulver och vinäger inte visa hur vulkaner faktiskt utbrott, det gör det introducera studenterna till grundläggande kemiska reaktioner.

Konstruera papper mache vulkaner är en idealisk projekt för yngre barn. Det kan göras i ett klassrum med grundskolan eller tidiga mitten skolelever. I klass, är vulkanen modellerna ofta åtföljs av några instruktioner om sammansättningen av jorden och hur utbrott inträffar. Eftersom papper mache är lätt nog att göra med husgeråd, gör vulkaner hemma är ett enkelt projekt för att engagera och ockupera barn på lediga dagar från skolan.

  • Bakpulver behövs för utbrottet av en papper mache vulkan.
  • Papper mache vulkaner replikera visuellt aktiviteten hos en verklig vulkan.