Vilka är symtomen av konjunktivit hos Bebisar?

June 3

Konjunktivit i spädbarn kan orsaka en mängd olika symptom, vilka kan variera beroende på den bakomliggande orsaken till problemet. Den vanligaste indikationen av villkoret är rodnad i ögonvitorna, vilket är varför det är allmänt känd som rosa öga. Detta kan påverka en eller ögon båda, eller den kan börja i en och sedan sprida sig till den andra. Ofta kommer baby ögon riva upp och vatten när de har konjunktivit; de kan också ha en tjock, gulaktig urladdning från deras ögon. Vissa spädbarn ögon kan bli svullen och kliande, och andra kan ha symptom som en rinnande näsa eller hosta.

Rödaktig, blodsprängda ögon är det främsta tecknet på konjunktivit hos spädbarn, och är gemensamt för alla former av sjukdomen. En eller båda ögonen utvecklas normalt en rosa nyans i de vita; ofta kanterna av ögonlocken blir röd och inflammerad också. Detta är på grund av irritation i bindhinnan, som är ett transparent membran som ligger över insidan av ögonlocken och de vita i ögonen.

Ansvarsfrihet från ögonen är ett vanligt tecken på konjunktivit hos spädbarn. Vattning ögon är gemensam för alla typer av konjunktivit; några unga barns tår dräneringspassager är inte väl utvecklad, så vissa föräldrar kan märka tårar rinner över deras barns ögonlock. Om den rosa ögon orsakas av en bakterie som staphylococcus eller streptococcus, en gul, slem-liknande utsläpp kan vara närvarande. Ofta ett barns ögonlock och ögonfransar blir knaprig eller hålla ihop på grund av överdriven vattning och urladdning.

Typiskt är konjunktivit hos spädbarn till följd av en infektion, antingen bakterier eller virus. I de fall där ett virus är att skylla, är den rosa ögat ofta tillsammans med andra symtom, ofta liknar en vanlig förkylning. Dessa kan bestå av en rinnande näsa, nysningar, eller hostar. Vissa barn kan även få feber som deras kroppar arbetar för att bekämpa bort viruset.

Allergisk konjunktivit hos barn är relativt sällsynt, och kan presentera något annorlunda än de fall som orsakas av infektion. Ögonen tenderar att vara svullen och kliande när allergener är orsaken. Barnet kan även ha en rinnande näsa på samma gång på grund av den allergiska reaktionen. Dessa symtom kan kvarstå så länge barnet fortsätter att utsättas för allt som är orsakar irritation; Det finns också en risk att smitta kommer att ställa in om det är tillåtet att gå på för länge.

  • Neonatal konjunktivit, typiskt orsakas av exponering för bakterier under förlossningen, är en infektion eller inflammation av den klara yttre membranet av ögat.
  • Rödaktig och blodsprängda ögon är de primära symptom på konjunktivit hos spädbarn.
  • En tub med salva för behandling av konjunktivit hos barn.