Vad är Krutonger?

May 22

Krutonger är små, crisped brödbitar som sauterade eller bakade för att avlägsna fukt. De används som garnering och ibland för att lägga krydda till rätter samt. Namnet är en kulinarisk term som kommer från det franska ordet som är en diminutiv för skorpa.

Det finns flera rätter som vanligtvis serveras med krutonger, inklusive soppa och sallad. De kan också bilda en ingrediens i en bröd fyllning. Mindre vanligt är att använda dem för att garnera en maträtt av sauterade champinjoner och stekt kyckling som serveras på en bädd av krutonger.

Krutonger kan köpas redan förberett i diverse smaker inklusive vitlök, ört, cheddar, slätt, ranch, parmesan, Caesar, och tomat / basilika. De kan också vara beredda hemma med hjälp av franska bröd, baguette, surdegsbröd, brioche, eller vanliga gamla inaktuella vitt bröd. Vanligtvis någon form av fett används, oavsett olivolja, smör, eller majonnäs och kryddor, örter, och eller ost kan appliceras. Brödbitarna sedan kort bakas tills de är gyllenbruna.

Polenta krutonger kräver en annan strategi. I detta fall är polenta beredd, formas till en rektangel, och kylda tills företaget. Det skär i tärningar och försiktigt stekt i vegetabilisk olja vid hög värme tills gyllene. De kan göras i förväg och rewarmed före servering.

Vissa kockar skilja mellan krutonger, som är kuber, och crostini, vilket innebär lite toast, och det hänvisas till skivor rostat bröd eller ens till krutonger när de används för att garnera soppa eller sallad. Andra kockar kallar båda dessa former av rostat bröd med samma namn.

En annan möjlig sammanblandning mellan krutonger och liknande ord KRUSTAD som kommer från genom franska från ett latinskt ord som betyder "att encrust." Croustades är skålformade skorpor av bröd, bakverk, ris eller potatis, som används som en behållare för ett annat livsmedel och sedan äts. De friterade eller stekta till en gyllenbrun, och de kan användas för att hålla soppa, chili, grönsaker, etc. Likheten i namnen och förberedelse skulle kunna leda till förvirring.

  • En Caesar sallad innehåller vanligen krutonger.
  • Baguetter, som kan användas för att göra krutonger.
  • Krutonger ibland smaksatt med vitlök.
  • Krutonger är gjorda av bröd som bakats eller sauteed att avlägsna fukt.