Hur väljer jag det bästa Betong Gravyr Machine?

July 13

Välja den bästa konkreta gravyrmaskin är beroende både på storleken på jobbet och hur mycket kontroll någon vill över gravyr processen. Konkreta gravörer som väger flera ton säljs på en industriell nivå och skeppas från Kina, medan mindre modeller som liknar golvbonare är också tillgängliga för jobb som täcker ett litet område. Maskinerna fungerar också på en mängd olika principer, även om de flesta av dem använder diamantsågar och bitar för att skära in i betongen.

En annan huvudpunkt att tänka på när du köper den bästa konkreta gravyr maskin för ett visst jobb är hur invecklad skärnivån kommer att vara. Det enklaste och billigaste gör-det-själv (DIY) gravyr utrustning är avsedd att skära linjärt och cirkulära mönster i tegelliknande material. Dessa maskiner liknar ofta en tung upprätt vakuum i utseende och är konstruerade av täta aluminiumlegeringar. De kör på cirka 8.500 varv per minut (RPM), är portabel och lätt att förvara, och skär till ett djup av 3/8 tum (9.5 mm). De är bäst lämpade för något mjukare material, såsom tegel, kullersten, kakel och skiffer dekorativa stiftelser stället härdad betong själv.

Mer sofistikerade maskiner för gravyr betong använder en form av sandblästringsteknik för att etsa komplexa, känsliga mönster i ytan, och kan användas för hårda material som marmor eller ens något bräcklig som glas. De är renare än en diamant fräs när de dammsug upp damm när de skär, och återanvända de sugits partiklarna för vidare sprängningsarbete. Billigare än en vanlig diamantslipning gravör, denna typ av maskin väger endast cirka 145 pounds (66 kg). En nackdel med ett sprängsystem är emellertid att den endast är avsedd att skära fina mönster i ytan av materialet, vilket kan erodera bort över tiden med mycket golv trafik över området.

För enkla geometriska konstruktioner såsom cirklar, bågar, och torg, är en tung gravyr maskin som inte är handstyrda det bästa alternativet. Dessa maskiner är kopplade till styrstänger fastsatta i golvet så att de kan skära ett mönster utan att användaren behöver, och bygger på en solid, fyrhjulsdriven chassi. De kör på upp till 13.000 varv och har fjäderbelastade huvuden för konstant spänning mot skärytan. Även om det inte konstruerade för att skära komplicerade former, kan flera mönster överlagra varandra för att lägga till förfining av arbetet.

För mycket fin, frihand betong gravyr, handutrustning också. Dessa maskiner väger någonstans från 6 till 14 pounds (2,7 till 6,4 kg) och är konstruerade för mycket exakt kapning i hårda material. Trots visas fragle och är den mest portabla av betong gravyr maskiner, de tenderar också att vara de dyraste enheterna att köpa. De kan producera konstnärliga mönster till ett djup av ca 0,25 tum (6 mm), och använder både skär bitar och pneumatiska impaktorer för att forma intrikata mönster eller sanering djupare nedskärningar som gjorts av andra konkreta gravyrmaskiner.

  • En person sandblästring.