Vilka är de bästa tipsen för Writing Satir?

August 23

Skriva humor är svårt, och många tycker att skriva satir vara den mest utmanande typen av humor skriver att göra med framgång. Satir är en litterär form som försöker lyfta fram eller få uppmärksamhet till något genom att göra narr av det, påpeka dess brister och tillkortakommanden. Verk av satir är en form av samhällskritik, eftersom målet är att påpeka hur dumt är löjligt eller ens dum något på ett sätt som kommer att orsaka människor ofta, och själva samhället, för att ändra. Satir skribenter använder parodi, överdrift, sarkasm eller ironi att göra en punkt, helst på ett humoristiskt sätt. De flesta tror att satir är mest effektiv när det doesnâ € t orsaka brott, ilska eller upprördhet, utan använder istället humor att försiktigt prod läsaren att tänka annorlunda om ett ämne, även om motivet är läsaren själv.

Alla som är intresserade att skriva satir måste bli bekant med de verktyg i detta litterära formen. Vid användning av överdrift, kanske en satiriker belysa NARRAKTIGHET av ett ämne genom att avbilda den i ett extremt och over-the-top sätt. Det finns många parodier av populära filmer, TV-program och romaner. I en parodi på en roman, kanske en satiriker skriva sin egen version av romanen, överdriver de saker han hittade dumt om boken. I en sarkastisk satirisk pjäs, kanske satiriker skriva om ett ämne som om uppriktigt gillar eller är positiv till det, samtidigt som gungade i enstaka hull eller kritik för att visa att han verkligen Isna € t.

De nya till skriv satir ofta varnas för att förlita sig på elakhet, grymhet, eller obscenitet att göra en punkt. Ett av målen med satir är att öppna upp människor för att se något på ett nytt eller annorlunda sätt så att de kan känna igen sina brister, vilka läsare kommer att ha svårt att göra om de är upprörda eller kränkt. Den bästa satir retar försiktigt ämnet, vilket gör läsare att skratta även när de tvingas erkänna en modefluga, händelse, eller beteende är verkligen slags dumt. Av denna anledning bör satir författare undvika att vara grym för den skull vara grym, eller med användning av obscenitet som skulle kunna kränka läsare.

Att välja ett ämne när du skriver satir kan vara svårt, men en satiriker kan hitta massor av material genom att titta på aktuella händelser och populära trender och modenycker. Offentliga personer, som kända underhållare, idrottsstjärnor och politiker kan vara en bra källa för att skriva material. Ofta kommer en satir författare upptäcker att han skriver bäst om en frågor och ämnen som han känner starkt. Så en satir författare bör börja med ett ämne som han verkligen bryr sig om eller är intresserad av, och sedan söka efter humorn som finns i det ämnet. Skriva satir om ett ämne som han redan finner underhållande på något sätt kommer att göra att skriva en satirisk pjäs ännu enklare.

  • En satir författare finner ofta att han skriver bäst om frågor som han känner starkt.
  • Skriva satir kan vara utmanande, eftersom författaren inte vill att det ska vara för humoristisk och förlora sin avsedda budskapet.
  • Många böcker använder satir som en form av kritik.