Vad är skillnaden mellan engelska och westernridning Styles?

February 23

Västra och engelsk ridning är två olika ridning och träningstekniker som har fler likheter än de gör skillnader. Båda innebär att styra en häst i en mängd olika miljöer, och kräver en hög grad av samarbete mellan häst och ryttare för att åstadkomma ett sortiment av arbetsuppgifter. Den främsta skillnaden mellan västra och engelsk ridning ligger i vilken typ av utrustning, eller tack, används och hur hästarna ges kommandon. Om en häst tränad för engelsk ridning, kan den köras med en västerländsk ryttare, med några tips från en instruktör, och samma sak gäller för västerländska utbildade hästar och engelska ryttare.

Rötterna till westernridning ligger i den amerikanska västern, när cowboys tränade hästar speciellt för användning på stora rancher. De anpassade också speciella please att stödja deras arbete. Western please innebär en mycket större sadel, som fördelar vikten på ryttaren över hästens rygg, vilket gör det lättare för hästen att arbeta en lång dag. Sadeln är också byggd för att vara bekväm, som en cowboy kan tillbringa många timmar i den. Byglarna på en Western sadel är traditionellt bärs längre, och sadeln har en stor framåt horn att drapera en Roping lariat från. Den västra bit är också annorlunda än den östra bit, utformad för att hjälpa ryttaren styr hans eller hennes häst.

I Väst ridning, använder ryttaren sin vikt för att kommunicera kommandon till hästen, i kombination med hals tygla. Normalt är tyglarna i westernridning hålls i en hand, vilket gör att ryttaren att använda sitt andra sidan för ranch uppgifter såsom tågvirke boskap. Eftersom ryttaren inte kan dra separat på tyglarna som en engelsk ryttare, är tyglarna försiktigt läggas över halsen för att indikera behovet av att flytta eller stänga. Västerländska ryttare kan också använda sporrarna eller quirts att hjälpa till att kontrollera sina hästar.

Engelsk ridning utvecklats i Europa, som har en lång tradition av ridsport sysselsättningar, särskilt inom det militära. De flesta engelska ridning discipliner kan knytas till utbildnings regimer som används för militära hästar. I engelsk ridning är please mindre och mycket mer formellt. Den lätta engelska sadeln är byggd för att maximera kontakten mellan häst och ryttare, och engelska ryttare också lita på deras tyglarna mycket mer än västerländska ryttare. I engelsk ridning, är benen används för att ge ledtrådar, men så är tyglarna, som hålls separat i varje hand. De flesta engelska ryttare bär också en ridning gröda att lämna ytterligare ledtrådar till sina hästar, och även tenderar att klä mer formellt när de konkurrerar.

På grund av de olika slutändamål av västra och engelska utbildning, de två disciplinerna tävla i olika evenemang. Vanliga westernridning händelser inkluderar Roping, fat racing, Västra njutning, och spår, medan engelska ridning tävlingar inkluderar dressyr, hoppning, fälttävlan, och ett sortiment av jägare klasser. Vissa hästsport, såsom uthållighet ridning, välkomnar hästar tränade i båda disciplinerna.

  • En viktig del av hästutbildning, tygeln och lite används ofta för att hjälpa till att kontrollera djuren.
  • Westernridning började i cowboykultur i den amerikanska västern.
  • Engelska ridning tävlingar inkluderar hoppning.