Hur blir jag en Spa terapeut?

January 25

Spa terapi är en givande karriär som kombinerar praktik av flera spa specialiteter, som kosmetika, massageterapi, esthetology, och utför manikyr, pedikyr, aromaterapi, eller hydroterapi. Blivande spa-terapeuter anger ofta planen efter träning som antingen massörer eller kosmetologer, eller delta i en studiekurs för spa-terapi, men det finns ingen väg om hur man blir en spa-terapeut. Efter utbildning och examen med ett diplom från ett ackrediterat skönhet eller spa terapi skolan, blivande spa-terapeuter kommer få licensiera beroende på land eller statliga krav. För att bli ett spa terapeut, kommer examen att hitta en ingångsnivå position vid ett spa och förfina spa färdigheter på jobbet, samtidigt som du arbetar med erfarna spa-terapeuter. När ett spa terapeut har erfarenhet, kan han eller hon arbetar för områden, spa, hotell eller kryssningsfartyg som antingen en anställd eller en oberoende leverantör.

För att bli ett spa terapeut, måste en kandidat ha en bakgrund i att utföra en mängd olika spabehandlingar att vara konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden. Massage terapi skolor erbjuder kurser i traditionella svenska massage teknik, anatomi, fysiologi, draperingar, och affärsmetoder. Även på jobbet, kommer ett spa terapeut lära mer specialiserade tekniker som reiki, shiatsu, djup vävnad massage, sten terapi, och graviditet massage. Om en elev väljer att gå till kosmetika skolan för att bli en spa-terapeut, kan han eller hon lär sig att klippa och styla håret, utföra kemiska hår tjänster, nagelteknologi, och möjligen lära sig att ge ansikts, utföra hudvårdstjänster, och gör hårborttagning.

Den som vill bli en spa-terapeut måste vara villig att arbeta långa timmar vid första för relativt låga löner tills upprättande av en trogen kundkrets. Spa terapeuter måste vara villiga att arbeta helger när de flesta spa kunder har tid för spa-behandlingar. Medan vissa spa-terapeuter arbetar för spa och resorts som anställda, kan andra betraktas oberoende entreprenörer och kommer att behöva lära sig att köra och hantera ett företag, inklusive att erhålla ett företag licens, få försäkring och betala skatt. Egenföretagare spa-terapeuter kommer vanligtvis att ansvara för att köpa sina egna varor, hålla sina egna register, och ställa kontorstid.

Efter att ha fått erfarenhet som spa terapeut och bygga en kundkrets, kan typiska löner vara konkurrenskraftiga med andra heltidsyrken. Vissa spa-terapeuter kommer att vilja få avancerad utbildning i spa terapi ledning eller få certifieringar som arbetar med särskilda produkter. Detta kommer att öka ett spa terapeutens säljbarhet och tjäna potential och ger möjlighet till att hantera en utväg eller spa.

  • Vissa spa erbjuder BOTOX injektioner.
  • Vissa spa-terapeuter specialiserade på varm kompress behandlingar och bergbehandlingar.
  • En bastu på ett spa.
  • Många spa använder doftande lotion och ljus för att hjälpa kunder att slappna av.
  • De flesta spa-terapeuter specialiserade på massage.