Vad är Digestive medicin?

December 21

Digestive medicin är ett samlingsnamn för flera olika medicinska discipliner som behandlar hälsofrågor som rör magtarmkanalen. Varje förfarande eller praxis som är ansluten med behandling kroppsdelar från munnen till anus kan anses ingå i denna breda kategori. Inom området mag medicin, sjukvårdspersonal ofta väljer specialiteter som tillåter dem att fokusera på en viss del av den totala matsmältningssystem.

I vissa fall kan andra organ också beaktas inom ramen för matsmältnings medicin. Till exempel är bukspottkörteln och levern ofta ingår i detta område av medicinsk expertis. De gallgångarna och gallblåsan är också ofta anses viktiga för studiet av matsmältning.

Kanske den mest lätt erkända utövare av matsmältnings medicin kallas gastroenterologer. Vårdpersonal som utövar denna specialitet medicin genomgår en stel utbildningsprocessen. Tillsammans med de åtta åren av Premedical och medicinska utbildning som krävs av de flesta läkare kommer gastroenterolog också genomgå ett år lång praktik, sedan tillbringa ytterligare tre år som bosatt i internmedicin. Efter det kommer den nya specialist börja ett tvåårigt uppehållstillstånd som är direkt relaterad till gastroenterologi.

Inom det breda spektrum av matsmältnings medicin, är det möjligt att utöva på flera olika sätt. Vissa specialister föredrar att begränsa sin praxis att diagnostisera och försöker läka människor som lider med olika typer av matsmältningsproblem. Detta kan åstadkommas genom specialisering i synnerhet kirurgiska förfaranden, eller med hjälp av andra metoder för att åstadkomma läkning. En sjukvårdspersonal tar detta händer på tillvägagångssätt kan arbeta uteslutande på sjukhus, eller också behålla en privat praktik.

Det finns en annan viktig metod för matsmältnings medicin. Snarare än att fokusera på att utnyttja nuvarande verktyg och strategier för att behandla människor som har att göra med någon typ av matsmältningsproblem, kan sjukvårdspersonal väljer att fokusera på forskning. Detta tillvägagångssätt är oerhört viktigt att processen att föra effekt och omfattningen av behandlingsrelaterade till den praxis som gastroenterologi. Utan arbete engagerade forskare, många av de tekniker och mediciner i allmänt bruk i dag skulle aldrig ha utvecklats, vilket många människor att lida igenom en hel del onödig smärta.

Som med de flesta former av modern medicin, är matsmältnings medicin inte ett statiskt helande teknik. Pågående forskning bidrar till att skapa nya sätt att diagnostisera och behandla olika typer av matsmältning varje år. För personer som arbetar med smärta i samband med någon del av mag-tarmkanalen, denna pågående utveckling innebär att ursprunget för deras smärta identifieras tidigare, och de behandlingar som följer är sannolikt att lindra obehag och återställa hälsa på kortare tid, och med färre biverkningar.

  • Digestive medicin inriktat på mag-tarmkanalen.
  • Flera bukorganen, inklusive bukspottkörteln och levern.