Noterar några få sanningar om Branding

December 15

De bästa namn, logotyp, annonser och insatser kan inte kompensera för en svag varumärke. Men vad är ett varumärke? Och hur du bygger en stark man? Här är en liten inblick i de gyllene reglerna i stort branding.

Branding börjar med positionering

Din position är födelseplatsen för ditt varumärke. Det är det unika utrymmet i konsumentens sinne som bara ditt erbjudande kan fylla. Du måste bestämma och spel din position innan du utveckla varumärket som kommer att leva där.

Positionering är processen att hitta en ouppfyllda vill ha eller behöver i konsumentens sinne och adresse den med en distinkt annorlunda och idealisk erbjudande.

Kom ihåg dessa regler om positionering:

 • Din position måste vara öppen Annars måste du få bort en befintlig varumärke -. Och det är stora och kostsamma utmaning att tackla.
 • Din position måste baseras på en unik punkt i skillnaden som är trovärdigt och verkligen attraktiv för konsumenterna.
 • Din punkt i skillnaden måste vara en som du kan leverera med sådan konsekvens att varje upplevelse med ditt varumärke påminner kunderna om varför de valde och förbli lojala mot ditt varumärke.

Konsistens bygger varumärket

När du är tydlig med vad du står för, är du redo att leverera din produkt, löfte, och varumärkesupplevelse med total konsistens. Om du gör det sätter oddsen kraftigt till din fördel att du kommer vinna över varumärken som skiftar med vinden, oavsett hur vackert de har polerade sina identiteter eller deras marknadsföringsmaterial.

Skapa en konsekvent varumärke som kunderna kan räkna med från

 • Visa ett enhetligt utseende
 • Projicering av en konsekvent ton
 • Leverera en jämn kvalitet, vilket visas genom konsekventa kommunikation och konsekventa produkter och tjänster
 • Att vara konsekvent trogen hjärtat av ditt varumärke

Människor kraft varumärken

Varumärken görs eller bryts av mänskliga möten som antingen förskott eller urholka varumärkeslöften. Passionerade medarbetare och passionerade kunder - i den ordningen - power stora varumärken. Om du utvecklar varumärket förståelse, entusiasm och engagemang inom din organisation, kundförståelse, kommer entusiasm och engagemang följa.

En stor varumärke, logotyp, löfte, och kommunikationsprogram är viktiga ingredienser för varumärkes framgång, men du behöver också märkes mästare, som börjar med ledaren för din organisation och inklusive varje enskild person som påverkar konsumentens upplevelse med ditt erbjudande.

Varumärken låsa varumärkesimage

Ditt varumärke är en uppsättning minnen som är avtäckt när folk ser eller hör ditt namn.

Rätt namn etablerar ditt varumärke från dag det har meddelats, och den växer med ditt företag och din vision som du når på nya marknadsområden, nya geografiska regioner, och även nya produktområden.

En stor varumärke bör

 • Visar typisk karaktär ditt företag
 • Beskriv ditt erbjudande och förmedla en association till innebörden av ditt varumärke
 • Förmedla eller vara konsekvent med din varumärkeslöfte
 • Vara enkel och behaglig att säga och unik och minnesvärd, så att, över tiden, uppskattar det till en tillgång som man kan skörda genom bättre prissättning, licensiering, eller ens en försäljning till en ny ägare

Namnge ditt varumärke är det mest utmanande, betydelse, och nödvändig fas i processen för branding.

Varumärken måste börja och stanna relevant

Att vinna och behålla en plats i konsumentens sinne, behöver ditt varumärke att börja och förbli trovärdig, konkurrenskraftig, aktuella och relevanta för kunden vill, behov och intressen. Det innebär att du måste lyssna på marknadsförhållanden, konsumenternas preferenser och kulturella trender inte bara när du först skapa ditt varumärke utan också på en regelbunden basis som ditt varumärke åldrar.

Marknader förändras, och företagen förändras. När de gör, varumärken som fastnar i gångna tider betala ett högt pris i form av trovärdighet och konkurrenskraft.

Varumärken är värdefulla tillgångar

I världens mest framgångsrika företag, är varumärket ofta den mest värdefulla enda tillgång. När företag med stora varumärken säljs, svarar värdet av varumärket ofta för så mycket som hälften av försäljningspriset. Plus, översätter varumärkets värde i vardag ekonomiska fördelar, inklusive

 • Premium prissättning och minskad priskänslighet
 • Lägre kostnader för försäljning och kampanjer
 • Högre marknadsandelar
 • Minskad risk för konkurrens
 • Nöjdare anställd
 • Högre erkännande av konsumenter, branschledare, media, investerare och analytiker