Vilka är de olika typerna av Bicep kirurgi?

February 22

Bicep kirurgi utförs vanligtvis för att reparera tårar som inträffar längs lederna i armbågen eller axeln. Tårarna inträffar vanligtvis i biceps senan och kan vara helt eller delvis. Kirurgiska förfaranden kan omfatta användning av stygn eller användning av implantat. Plast bicep kirurgi innebär användning av implantat för att förbättra utseendet på muskeln eller hjälpa till att reparera en trasig sena.

Symtom på trasiga bicep senor inkluderar piercing smärta och muskelsvaghet. Några kandidater för biceps kirurgi rapportera ljudet av en pop eller knäppa i armen. Ytterligare symtom är en synlig bula eller bula i området och svårigheter att förflytta armen. Vanligtvis en läkare kommer att utföra en tenta och beställa röntgen för att undersöka omfattningen av skadorna.

Individer kan behöva genomgå biceps operation till följd av skador från intensiv fysisk träning. Ibland biceps senan muskler riva på axeln. För fullständiga tårar, är en procedur som kallas tenodesis utförs för att sätta tillbaka muskeln att skuldrans uttaget. Under denna typ av biceps kirurgi, kan hål behöver borras i axeln ben och stygn eller en skruv används för att sätta tillbaka rivna senan.

Partiella tårar av senan på axeln kan kräva en mindre omfattande procedur. Reparera biceps kan bara innebära att ta bort trasiga delen av muskeln. Förfarandet kan också innebära att trimma delar av trasiga senan att möjliggöra naturlig läkning och återväxt. Om skadan är omfattande nog, kan metallimplantat behöva användas.

Biceps senor kan också riva vid armbågen. De ingrepp biceps används i dessa fall liknar de tekniker som används för senor tårar på axeln. Anthroscopic kirurgi, vilket är ett mindre ingripande förfarande som innebär mindre nedskärningar ytan och mikroskopiska instrument, kan bidra till att åter bifoga rivna senor till gemensamma uttag. Förutom stygn eller häftklamrar, kanske mindre metallimplantat användas för att bidra till att åter bifoga rivna muskler.

Vissa individer vill förbättra utseendet och storleken på deras biceps muskler. Plastikkirurgi för detta ändamål vanligtvis innebär användning av silikonimplantat. Operationen kan användas för att ge en illusion av ökad muskelmassa eller förbättra tonen i muskeln.

Sjukgymnastik används vanligen i samband med biceps kirurgi. Terapin är utformad för att hjälpa musklerna att återfå så mycket funktion som möjligt och anpassa sig till de implantat eller kirurgiska modifieringar. Terapi börjar vanligtvis med lätta övningar, följt av mer intensiva repetitioner som fokuserar på toning och stärka musklerna.

  • Anthroscopic kirurgi kan användas för att bidra till att åter bifoga rivna senor till uttagen på lederna.
  • Den vanligaste typen av bicep tårar inträffar medan människor tyngdlyftning.
  • Bicep kirurgi kan krävas för att reparera en sönderriven senor.
  • Om en persom har en tår längs deras armbåge eller axel, får han eller hon behöver bicep kirurgi för att reparera den.