Vad var Slaget vid Little Bighorn?

May 13

Sommaren 1876, den Sioux och Cheyenne indianstammar vann en av sina största segrar mot den amerikanska kavalleriet, ledda av överstelöjtnant George Armstrong Custer, som snart blev känd som slaget vid Little Bighorn. Striden är också känd som Custers sist stativ. Slaget vid Little Bighorn var resultatet av växande ilska över den ökande mängden vita bosättningar i de heliga Black Hills i indiska territoriet. Sioux och Cheyenne indier bildade en allians och lämnade deras utsedda reservation. Inbördeskriget hjälten överstelöjtnant Custer och hans armé, den sjunde kavalleri, skickades för att göra indianerna återvända till sina reservationer.

Den amerikanska kavalleriet förlorade slaget vid Little Bighorn främst på grund av deras underskattning av antalet indianer att de skulle kämpa och terrängen av marken där striden ägde rum, vilket var runt Little Bighorn River i Montana. Överstelöjtnant Custer indelat sina trupper i tre kolumner. En kolumn leddes av kapten Frederick Benet, som fick i uppgift att förhindra indianerna från att fly uppför längs floden.

Major Marcus Reno skulle driva fiender över floden och attackera deras tältläger. Hans uppdrag visat sig vara svårt på grund av att hans enhet s ovana med territorium indianlägret och blotta kraft Sioux och Cheyenne indiska soldater. Reno och hans trupper hade så småningom att retirera medan de infödda amerikanska soldater var hack i häl.

Samtidigt kämpade andra Sioux och Cheyenne soldater Överstelöjtnant Custer och över 200 av hans män, den tredje kolumnen. Den amerikanska kavallerienhet stod inför en blandning av skottlossning och lysande krigsstrategier. Precis som Custer och hans män tvingades till reträtt av både Cheyenne och Hunkpapa Sioux krafter, de insvept med en kniptångs drag av de Oglala Sioux styrkorna, under befäl av den indianledare Crazy Horse. Denna strategi möjlig indianerna att helt eliminera Custer och hans män.

Renoâ € s och Benetâ € s kolonner fortsatte slåss långt efter Custer besegrades. De är dock kunde fly, som förstärkning kom och tvingade indianska trupper att retirera. Efter slaget vid Little Bighorn var kropparna av de döda amerikanska soldater skalpe och lemlästad av indianer, eftersom det enligt deras tro, skulle själar soldaterna sedan vandra jorden för evigheten utan att någonsin stigande till himlen.

Kroppen Överstelöjtnant Custer var inte rörd, och i dag finns det många frågor om varför detta var fallet. En teori är att hans hår var för kort för att vara ordentligt skalpe. En annan teori är att han blev ensam kvar på grund av respekt, men denna idé är långsökt, eftersom många av de infödda amerikanska soldater inte skulle ha vetat vem han var.

Slaget vid Little Bighorn visade sig vara en av de värsta katastroferna i amerikansk militärhistoria, medan det var höjdpunkten av Native American power. Det senare är dock visade sig vara kortlivad. De reservation planerna kring Black Hills skrevs om att utesluta det heliga området för att möjliggöra fler vita bosättningar, och strider mellan indianer och USA kavalleri intensifierats som amerikanerna retade av resultaten av slaget vid Little Bighorn och död Överstelöjtnant Custer. Oavsett strömindianstammar hade långsamt urholkas efter slaget vid Little Bighorn.

  • General Custer och hans armé dödades av Sioux och Cheyenne i slaget vid Little Bighorn.