Vad betyder en tidningsreporter, gör?

April 8

En tidningsreporter undersöker ett ämne, bedriver forskning och genomför intervjuer för att samla information, skriver sedan en tidningsartikel om vad han eller hon upptäckte. Själva termen reporter tyder på att det är någon som berättar för andra människor om vad som händer eller vad reportern vet. Ibland används synonymt med ordet journalist, är en tidningsreporter oftast någon som faktiskt utför forskning och undersökning av ett ämne eller berättelse och rapporterar den. Det finns några undantag, men som vissa tidningen reportrar kan tjäna mer som krönikörer som skriver råd eller dogmatiska redaktionella stycken snarare än forskat historier om aktuella händelser.

Många tidnings reportrar kommer att gå ut och hitta en berättelse eller göra ytterligare forskning till något som någon annan rapporteras. Den grundläggande idén är att ta reda på sanningen, särskilt när det har varit ett försök att fördunkla eller ignorera det, och sedan för att avslöja vad som upptäckts för en bredare publik. Vid andra tillfällen, är ett verk av en tidningsreporter inte så mycket involverad med börjar göra detaljer, men i bara förmedla vad som händer eller vad som sägs till en bredare publik. Detta tillvägagångssätt är särskilt sant i special täckning som krigstid korrespondens eller politiska möten och debatter.

Vissa tidningen reportrar tjänar mer som krönikörer och ledarskribenter än utredare ut att rapportera den dolda sanningen. Dessa människor är ofta experter på ett visst område eller särskilt kvalificerad att dela ut råd om ett ämne. De är ofta betrodda rådgivare med en lång historia av att ge råd till allmänheten, antingen genom tidningar, radio eller tv. Dessa typer av artiklar kan ofta innehålla brev skrivna av läsarna ställa frågor av reportern eller långa diatribes decrying de offentliga angelägenheter.

Någon kommer vanligtvis har en examen i journalistik för att bli en tidningsreporter, men det är inte alltid obligatoriskt. Sådan utbildning brukar anses viktigast för undersökande journalister, som ofta behöver en utbildningsbakgrund inom journalistik att etablera ett rykte om sig själva. Medan en reporter kan så småningom bygga ett namn själv genom det arbete han eller hon gör, kan en grad bidra tjäna initial tillit eller respekt. En tidning reporterâ € s förmåga att säkra ett jobb och arbeta för prestigefyllda tidningar kan anslutas direkt till den journalistiska integriteten reportern. Läsarna måste kunna lita på människor att föra dem nyheten, och när det förtroendet bryts, kan det vara svårt att reparera.

  • Fält reportrar rapporterar oftast från platsen för händelsen.
  • Skaffa en examen i journalistik eller kommunikation är vanligtvis det första steget till att bli en tidningsreporter.
  • Reportrar som arbetar för en liten tidning kan ta bilder att följa artiklar.
  • En tidningsreporter kan omfatta återhämtningsinsatser efter en naturkatastrof.
  • Vissa tidningen reportrar delta i lokala möten och skriva om viktiga höjdpunkter.
  • En tidningsreporter skriver tidningsartiklar om forskning eller annan information som han eller hon har upptäckt.