Vad är det bästa generationen?

March 19

Termen "The Greatest Generation" används ofta för att beskriva amerikaner som deltog i krigsinsatsen under andra världskriget. Många medlemmar av denna generation gick på att bli föräldrar till Baby Boomers, generering av människor som är födda under åren efter kriget. Kronologiskt, följer denna grupp den förlorade generationen av 1930-talet, och föregår Silent Generation av 1950-talet.

The Greatest Generation omfattar dem som är födda ungefär mellan 1900 och början av 1920-talet. Många medlemmar aktivt gjorde i andra världskriget, som leder en del människor att kalla denna grupp GI Generation. Andra arbetade hemma för att hålla USA produktiv under krigsåren. Dessa personer bidrog också till att bygga om USA och världen efter härjningar kriget.

Vissa människor tar undantag från karakterisering av denna generation som bestående av personer som stödde kriget. Folk som motsatte världskriget, till exempel, hävdar att de bidragit på ett positivt sätt till samhället med sin politiska oliktänkande, och att människor kan ha avstått från att delta i krigsinsatsen för en rad olika skäl. Som medlemmar i generation åldern, många av dessa farhågor blev mindre kritiskt, eftersom alla personer över en viss ålder kom att benämnas med denna etikett, oavsett om deras roll i eller åsikter om kriget.

Begreppet Greatest Generation populariserades i en bok av Tom Brokaw, vilket inkluderade ett antal profiler av medlemmarna i gruppen. Boken var utformad för att fånga dessa historier till förmån för historia innan majoriteten av medlemmarna gått bort. Många människor karakterisera Amerika av denna generation som en av oskuld och enkelhet, och en del människor idealisera Amerika av 1940-talet. Visst, andra världskriget skapade en högkonjunktur, och det betraktas ibland som den sista rättfärdiga kriget, eftersom skälen för att komma in i kriget var så klart för de flesta av befolkningen.

Denna generation möter också sin andel av motgångar och problem, dock, och inte bara på slagfältet. Sexism och rasism var fortfarande allvarliga problem i USA, och många stater hade lagar om böckerna att förbjuda rasblandning och fastighetsägande av etniska minoriteter. Kvinnor kan ha anslutit sig till arbetskraften i större antal under kriget, men de fann sig skuffas tillbaka till köket efteråt, medan svarta servicemembers utmärkt sig på slagfältet bara för att träffa det påverkar hemma.

Många människor i Greatest Generation hade också levande minnen av umbäranden i depressionen, och äldre medlemmar mindes världskriget liksom. Livet för människor i denna generation var långt ifrån enkel och idealistisk, vilket gör deras bidrag till amerikansk historia och samhälle desto mer anmärkningsvärt.

  • Medlemmar av "The Greatest Generation" kämpade tyskarna och japanerna i andra världskriget.
  • De flesta medlemmar av Greatest Generation växte upp under den stora depressionen.
  • Service i andra världskriget används ofta för att identifiera "The Greatest Generation."