Organisera en Fundraiser

April 19

Har du valts av din lokala ungdomsorganisation att hjälpa till att organisera en insamling för deras årliga campout? Kanske du frivilligt, bara för att gå vilse i detaljerna och vet inte vad jag ska göra nu. Oavsett anledning, organisera en insamling kan vara ganska förvirrande för dem som aldrig har gjort det förut. I själva verket kan det vara ganska förvirrande för nästan vem som helst, om de inte råkar göra detta för en levande. För att göra uppgiften så enkelt som möjligt, helt enkelt gå igenom dessa riktlinjer och svara på frågorna på en separat papper. Vid tiden som du har svarat på sista frågan, har du en perfekt anläggning för att följa för att organisera en insamling.

  1. Vad är orsaken? Varje fundraiser måste ha en orsak, och det bör vara en som är lätt identifierbara. Är du samla in pengar till den lokala flickor klubben att gå på deras årliga camping resa? Kanske du samla in pengar till gymnasiet bandet att gå till den stora staten tävlingen. Oavsett orsaken identifiera den, att bidra minska fokus och hjälpa deltagare att känna att de verkligen bidrar till att specifik orsak.
  2. Har du en organisations hjälp? Det är alltid en bra idé att ha hjälp av en lokal organisation för att hjälpa till med din fundraiser. Ofta kan detta göras med mycket lite tanke eller ansträngning. Till exempel, du samla in pengar till gymnasiet band? Om så är fallet bör du använda gymnasiet som organisation. Anledningen till att du vill ha en organisation som ska anslutas med din fundraiser är att de ofta har etablerade riktlinjer för insamlingar som du kan följa. Dessa riktlinjer är vanligtvis tid testats och visat sig fungera.
  3. Har du bestämt dig för vilken typ av fundraiser? Har du bestämt dig för vilken typ av fundraiser som du kommer att ha? Några exempel som du kan ha är cakewalks, biltvättar, lotterier, karnevaler, middagar, auktioner, danser och så vidare. Om de bara två hinder som du kan ha till din fundraiser är din fantasi och budget.
  4. När kommer du att ha fundraiser? Besluta om det datum som du kommer att ha fundraiser. Detta kommer att ge dig en deadline att arbeta mot, och bidra sporra alla till handling.
  5. Har ni volontärer? Oavsett vilken typ av fundraiser som du kommer att ha, måste du ha volontärer att hjälpa säkerställa det löper smidigt. Kom ihåg, du kan inte göra allt själv. Du måste ha chaperoner och musik för din dans, eller arbetare för din karneval och biltvätt. Sätt ut ordet som du skulle vilja ha några frivilliga, och utnyttja sina talanger och färdigheter på lämpligt sätt.
  6. Har du en värd? Varje händelse måste ha en värd av något slag. Det bästa värd är någon som redan har en relation med den händelse eller orsak. Till exempel, om du höjer pengar för din high school-bandet, då du kunde ha bandet regissören, eller ens principen vara evenemangets värd.
  7. Har du en budget? Oavsett hur lite vi kan vilja erkänna det, har vi ofta att spendera pengar för att tjäna pengar, och en fundraiser är inte annorlunda. Du måste veta hur mycket pengar du har att arbeta med, och vid behov hitta sätt att tänja den budgeten. Till exempel, om du har en middag, kontakta lokala restauranger och livsmedelsbutiker för att se om de skulle vara villiga att donera någon mat till ditt evenemang.
  8. Har du valt plats? Varje fundraiser kommer att behöva en plats för att hålla den. Kontakta några av de lokala skolorna, evenemangshallar och kyrkor för att se om du kan hålla din fundraiser i deras lokaler. Detta brukar inte kommer att bli en mycket svår sak att göra, eftersom det också kan vara en bra PR tillfälle för den platsen också.
  9. Har du dina inbjudningar? Sätt uttrycka ute om din fundraiser. Om det är en öppen händelse som alla kan delta, sätter ordet på gemenskaps anslagstavlor, i tidningarna, och även på de lokala nyheterna om du kan. Om det kommer att vara en privat, inbjudan event så har du gjort och skickade dina inbjudningar till de personer du vill komma?