Problem med Missing Context Menu Option

April 23

Rita har stött på en situation på hennes arbetsplats som har henne skrapa huvudet. De har en anställd som kan högerklicka på valfri cell och alternativet Formatera celler är inte tillgänglig på den resulterande kontextmenyn. Rita undrar vad som är nödvändigt för att få meny Context tillbaka.

Det är möjligt att snabbmenyn som visas när du högerklickar på en cell har, över tid, blir modifierats på något sätt. Du kan återställa denna kontext meny med hjälp av en mycket enkel makro:

Sub ResetContextMenu ()
Command ("cell"). Återställ
End Sub

Om detta inte göra trick, eller om menyn ändras oförklarligt någon gång i framtiden, den skyldige kan mycket väl vara något slags tillägg eller ett visst makro i en arbetsbok. Avgöra vilken av makron gör ändringen kan ta några allvarliga detektivarbete. Om du kan komma åt makron i tillägg eller arbetsbok, kanske du vill bara söka igenom VBA-kod för att se om du kan hitta texten "Command" för att se vad som håller på att ändras.

Om du inte kan komma åt makrokoden (kanske tillägget eller arbetsbok är skyddat), då du kommer att behöva gå igenom en trial-and-error process där du stoppar lastningen av tilläggen, en efter en, tills du fastställa vilket som orsakar en förändring i snabbmenyn.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (3452) gäller för Microsoft Excel 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Excel (Excel 2007 och senare) här: Problem med Missing Context Menu Option.