Vad är en inteckning skuldkvoten?

August 24

Bolåne skuldkvoten används av bolåneinstitut för att se om potentiella bostadsköpare har förmågan att göra månatliga amorteringar. Detta förhållande beräknas genom att ta den månatliga inkomsten intjänas av en låntagare och dela in den i den projicerade månatliga inteckning betalning. En strängare form av inteckning skuldkvoten tar också hänsyn till den skuld som redan skyldig av en låntagare varje månad och tillägger att den inteckning betalning. Bolåne långivare kräver i allmänhet ett specifikt förhållande upprätthållas av låntagare innan de överväger att bevilja en inteckning.

De flesta potentiella bostadsköpare saknar pengar för att köpa hem utan någon form av ekonomisk hjälp. Denna hjälp kommer i allmänhet i form av en inteckning, där en bank eller annan certifierad utlånings ger ett lån för att låta låntagaren att köpa ett hus. Låntagaren måste ge en liten handpenning och sedan betalar tillbaka lånet, tillsammans med ränta vid en förutbestämd hastighet, i månatliga avbetalningar. Eftersom en inteckning långivare är riskerar att förlora sin investering bör låntagaren standard på sin inteckning, en inteckning skuldkvoten kan användas för att bestämma den ekonomiska ställningen för låntagaren.

Som ett exempel på en inteckning skuldkvoten, föreställa sig att en långivare är planerad att ge en inteckning som kommer att kosta låntagaren $ 1000 US dollar (USD) i månatliga amorteringar. Låntagaren har en månadsinkomst på $ 4000 USD. Detta innebär att förhållandet mellan avbetalning till vinst, även känd som front förhållandet, är $ 1000 USD dividerat med $ 4000 USD, vilket kommer till .25 eller 25 procent.

Bolåneinstitut kommer också vill veta om andra skulder som uppkommit av en låntagare, eftersom det också kommer att påverka hans förmåga att betala tillbaka lånet. Som ett resultat, är den bakre kvoten beräknas genom att lägga denna främmande skuld till skuldbeloppet på hypotekslån. I exemplet ovan, föreställa sig att låntagaren också hade $ 500 USD i månatliga skuld från kreditkortsbetalningar. Detta skulle läggas till $ 1,000 USD inteckning betalning för en total projicerad månatliga skuld på $ 1500 USD. $ 1,500 USD skulle sedan delas med de $ 4000 USD månadsinkomst för att ge en back förhållande på .375, eller 37,5 procent.

Även olika bolåneinstitut har olika standarder och kan ta hänsyn till andra faktorer, de kräver i allmänhet en viss inteckning skuldkvoten innan du fortsätter. För ett frontförhållande, bör andelen inte bli högre än 30 procent. Något högre än 40 procent back förhållandet skulle sannolikt göra långivare stänga ner ett hypotekslån.

  • Bolåneinstitut bedömer skulden och finansiella status potentiella husköpare.