Vad är en MUFA Diet?

August 30

En MUFA kost är en kost plan som fokuserar på konsumtion av livsmedel som innehåller enkelomättade fettsyror. I själva verket är termen MUFA en akronym för enkelomättad fettsyra. De kallas enkelomättad eftersom de besitter endast en dubbelbindning mellan sina kolatomer, medan fleromättade fetter har mer än en. MUFAs finns i växthärledda livsmedel, såsom jordnötsolja, avokado, linfrön, och chokladchips.

Förebyggande tidningen ursprungligen presenterade MUFA kost, som också är allmänt känd som den platta magen kost. Förespråkarna hävdar att kosten kan minska ansamling av fett i buken. En studie från 2007 av American Diabetes Association (ADA) fann att insulinresistenta patienter med central kroppsfett insättningar såg en minskning i centrala kroppsfett när på en MUFA diet, jämfört med en kolhydratrik kost. Det finns därför vissa bevis för att dra slutsatsen att en MUFA kost kan minska buken eller magen fett.

Fokusera mer på en kontrollerad mängd och tillägg av en MUFA mat per dryckesrekommendationer MUFA kost tre, 400-kalori måltider per dag, och en snack med samma värde. Varje måltid eller ett mellanmål behöver innehålla minst en MUFA mat. Lägga sådan mat, som oliver, till en pastarätt, eller jordnötssmör till en smoothie är några av de rekommendationer som ges. Den MUFA kost är faktiskt ett kostschema mer än en diet, eftersom den inte drastiskt minska kaloriintaget, men koncentrerar sig på att lägga till specifika livsmedel till en daglig rutin.

Studier har indikerat att MUFAs har förmågan att inhibera produktionen av lipoprotein med låg densitet (LDL) och öka mängden av högdensitetslipoprotein (HDL) närvarande i kroppen. LDL brukar kallas det onda kolesterolet eftersom det kan konsumeras av en vit blodkropp och sedan hålla sig till slemhinnan i en artär, vilket orsakar en uppbyggnad som kallas plack. HDL, även känd som det goda kolesterolet, tros skrubba artärerna ren, som producerar ett mer effektivt system.

Den ursprungliga platt mage kost hävdade att deltagarna skulle kunna kasta 15 pounds av bukfett i en månad, om planen följdes. Medan studier indikerar en måttlig mängd buken viktminskning är möjlig med denna plan, jämfört med en hög kolhydrat diet, är förlusterna av den storleksordning som beskrivs inte väl dokumenterat. Den MUFA kost har fördelar av att vara låg intensitet och placering minimalt tryck på kroppen, oftast resulterar i måttlig viktminskning.

  • Avokado och andra vegetabiliska livsmedel innehåller MUFAs.
  • MUFAs finns i jordnötsolja och andra växthärledda matar.
  • Det finns bevis för att drar slutsatsen att en MUFA kost kan minska onödig magen fett.
  • Olivolja är hög i MUFAs och kan hjälpa till att sänka LDL-kolesterol.
  • I allmänhet betraktas som en av de mest hälsosamma typer av matolja, är rapsolja med hög enkelomättade fetter.
  • MUFAs finns i linfrön.