Vad är ett ögonbryn Shaper?

January 18

Ett ögonbryn shaper är något verktyg som tillåter användaren att trimma eller kamma ögonbrynen till en önskad form. Typiskt är ett ögonbryn shaper antingen en liten kam eller ett batteridrivet verktyg även kallat ett ögonbryn rakhyvel. Skillnaden mellan de två är de knivverktygs trimmar och klipper ögonbrynen för att skapa önskad form medan kammen verktyget kan bara användaren att jämna ögonbrynen ut. Med kammen, måste alla ändringar av själva formen på ögonbrynet ske genom trimning, plockning, eller vaxning.

För att använda ögonbryn rakhyvel verktyget ska användaren först läsa de medföljande instruktionerna. Varje verktyg är lite annorlunda och viktig information finns med för att se till ögonbrynen blir som förväntat. Vanligtvis placerar användaren verktyget på framsidan av ögonbrynet, efter de riktlinjer som visar var du vill placera den för att skapa olika former. Därefter går hon långsamt ögonbrynet rakkniv över ögonbrynet som en kam medan den klipper och plockar ögonbrynen. Den negativa sidan av denna typ av ögonbryn shaper inkluderar stubb och ömhet.

Den kamliknande ögonbryn shaper innefattar en styv, plast kam på ena sidan och en mjuk borste på den andra. Användaren startar genom att kamma ögonbrynen på plats med den styva änden. Detta fungerar bäst när de är blöta, ofta efter att komma ut ur duschen. För att jämna ut ögonbrynen ut under dagen, kan användaren borsta mjuk borste över dem för en snabb touch-up. Nackdelar med kammen ögonbrynet shaper inkluderar behöva vax eller plocka ögonbrynen för att skapa drastiska förändringar och använder en billig verktyg som inte kamma mycket väl.

Trimning ögonbrynen är vanligtvis nödvändigt oavsett vilket verktyg används. En kvinna kan börja med att plocka långa ögonbryn hårstrån som växer i fel område med en pincett. För att skapa en övergripande förändring form, kan vaxremsor användas över ögonbrynen för att bli av med överflödigt hår. Hon kan använda ögonbrynet kam efter vaxning till finjustera formen utan att skada den känsliga huden.

De som har svårt att få sina ögonbryn i form, kanske vill prova att besöka en skönhetssalong som erbjuder ögonbryn vaxning tjänster. En stylist kan vaxa och kamma ögonbrynen, ofta bättre än en användare kan göra på egen hand. Stylist kan också ge tips och råd för att ta hand om ögonbrynen hemma. Hon kan även rekommendera några ögonbryn forma verktyg att använda mellan vaxning besök.

  • Rak spets och lutande pincett används ofta för kosmetisk hårborttagning att forma ögonbrynen.
  • Pannan hår bör borstas uppåt med hjälp av en ögonbrynsborste i processen att forma prydligt välvda ögonbryn.
  • Ögonbryn plockning kan användas tillsammans med ett ögonbryn shaper.