Hur ska jag välja en låssmed?

January 15

Det första steget i att välja en låssmed bör kontrollera med Better Business Bureau för att se till att det inte finns några olösta klagomål. Detta gäller oavsett om du behöver en låssmed för en engångsjobb, eller du hoppas att anlita någon för att fortsätta arbeta för dig, eftersom du måste kunna lita på din låssmed. Du vill inte ge vem som helst tillgång till lås för ditt hem, din bil eller ditt ställe.

Du bör också undvika att plocka en låssmed från Internet eller från telefonboken utan att lära sig mer om sina meriter. Att ha ett certifikat innebär inte nödvändigtvis en låssmed är kvalificerad. Han eller hon kan ha tagit en korrespondenskurs i stället för att certifieras genom Associated Låssmeder i Amerika, eller en annan organisation som faktiskt testar en persons färdigheter innan beviljande av certifiering.

Ta reda på om låssmed har en butik i stället för bara en hemsida eller en annons i telefonboken. Fråga hur länge han eller hon har varit i branschen, eller kontrollera med din lokala handelskammaren att ta reda på. Någon som är väl etablerad och har varit på samma plats i flera år är mer sannolikt att vara ansedda.

Ta reda på om låssmed är försäkrad. Om din egendom skadas under en reparation, eller om felaktiga arbete leder till förlust eller skada, gör han eller hon har tillräckliga försäkringar för att täcka dina förluster?

Hur många anställda har låssmeden har? Kommer någon av dem att ge dig tjänsten snarare än företagets ägare? Se till att de anställda är korrekt certifierad, slavarbete och täcks av försäkringar.

Fråga låssmed för referenser, och fråga folk du litar vilken låssmed de använder. Om du letar efter en låssmed för ditt företag, tveka inte att prata med andra företagare. Du kanske tycker att majoriteten av företagen i ditt område föredrar en viss låssmed.

Anställa en låssmed kan vara dyrt, så priset är självklart att vara ett bekymmer. Medan shopping för rimliga uppskattningar är praktiskt, är det värt att betala lite mer för att anlita någon som du är säker på att du kan lita på.

  • Låssmeder måste vara bekant med en mängd olika låstyper.