Vad är en tappad Axel?

May 4

En tappade axeln är en rak framaxel som har ändrats eller byggts för att släppa ett fordons markfrigången. Det gjordes populär på 1950-talet, och trenden fortsätter att vara en populär ändring och styling trick på moderna eran anpassade fordon. Ursprungligen skapad genom uppvärmning och stretching de ursprungliga fasta balk axlar som kom från fordonstillverkaren, en tappad axel förutsatt seden hållning av ett fordon och samtidigt behålla den ursprungliga åkkomfort. Konsten att sträckning en original- stråle axel samtidigt som det ger den korrekta geometrin hos axeln gjordes mindre kostsam genom tillsats av det runda röret, tappade axel. Denna axel använder en sektion av runda rör utrustad med anpassade smidda axeländar tillverkade till rätt höjd och svetsas i ändarna av det runda röret.

Används på nästan varje typ av fordon från 1930-talet-eran roadsters och coupéer till moderna hot rods och pickup lastbilar är den tappade axeln ofta den mest kostnadseffektiva metoden för att sänka ett fordons hållning. Detta är möjligt genom att eliminera behovet av att ersätta andra dyra upphängningsstycken, såsom stötdämpare och fjädrar. Den tappade axeln behåller alla ursprungliga fjädringskomponenterna eftersom den enda ändring i fabriken fjädring är att axeländarna sträcks och därmed dra däcken högre upp och bort från vägen. Detta gör bilen sitter lägre och placerar den främre upphängnings närmare marken.

Ibland, med en extrem tappade axel, är vissa ändringar som behövs för att tillåta styrlänkaget att drivas under botten av fordonets ram. Tillsatt genom att lägga distanser mellan dragstång slutar och dragstång fästpunkterna på fram spindlar, är den ursprungliga geometri framvagn kvar nästan orörd, behålla den ursprungliga fabriken åkkomfort av fordonet. Framgången för den tappade axeln har lett till införandet av tappade spindlar som ska användas på oberoende främre suspensioner, som uppnår den sänkt hållning utan att ändra åkkomfort eller hantering.

Medan den runda röret tappade axeln tillverkas av flera företag för att passa nästan alla av de mest populärt anpassade fordon, är antalet leverantörer som kan leverera en tappad axel från ett original balk axel minskar. Mycket få källor kan skapa droppen från den ursprungliga raka axel stil som bidragit till att främja långvariga trenden. När en kvalificerad producent som kan applicera den erforderliga droppe till en ursprunglig axel kan konstateras, är det inte ovanligt att en lång vändning tid att följa leveransen av den anpassade axeln.

  • En tappade axeln är en rak framaxel som har ändrats eller byggts för att släppa ett fordons markfrigången.
  • En pickup med en tappad axel.