Vilka är de bästa tipsen för inlåningsskydd?

October 20

I hyra en bostad eller lägenhet, bör vikten av insättningsgarantin inte underskattas. Efter några grundläggande tips är ett bra sätt att hålla skyddas mot skrupelfria hyresvärdar. Hyresgästerna behöver läsa hyreskontraktet noga och be om en inventering från hyresvärden. Hyresgästerna ska också göra en egen inventering och registrera fastighetens skick med foton och / eller video. Rengör alltid upp innan de lämnar och kontakta småmål domstol om en hyresvärd är orättvist att hålla fast vid en insättning.

En av de grundläggande reglerna för insättningsgarantin är att alltid noggrant läsa hyreskontraktet. Kontrollera att det inte finns några dolda klausuler eller objekt som inte är lätta att förstå. Om något i kontraktet är oklart, fråga hyresvärden om förtydligande.

Begär en inventering från hyresvärden. Om någon av parterna är osäker på vad som finns i lokalerna, kan det finnas argument om saknade eller trasiga föremål när hyresavtalet är upp. När hyresvärden ger inventeringen, gå igenom det noga för att se till att det inte finns några brister.

En annan viktig insättning skydd spets innebär hyresgäster som gör sin egen inventering före eller när de flyttar in. Det finns alla möjligheter att hyresvärden har missat något i fastigheten så det är upp till hyresgästen att noggrant söka alla vinklar och vrår. Om någon befintlig skada på möbler, väggar eller golv, till exempel, är undantagna från landlordâ € s inventering, rapportera det omedelbart.

Ta bilder eller göra en video i hemmet eller lägenhet är ytterligare ett steg framåt när det gäller att sätta in skydd. Skriva rapporter om färgade mattor och gjutna väggar är en sak, är synliga bevis helt annat. Om hyresgästerna tycker att sprickor visar sig i väggar eller tak under sin vistelse, bör dessa fotograferas och rapporteras till hyresvärden.

När det är dags att lämna, måste hyresgäster städa fastigheten helt. Smutsiga väggar och dörrar återspeglar inte bra med många hyresvärdar som kan använda några korrigeringsfiler från smuts för att motivera att anställa en städfirma och avdrag för kostnader från deposition. Den bästa inlåningsskydd tips kanske är att ständigt städa och hålla den i bra kondition under hela hyresavtalet. Detta säkerställer att en enorm saneringen är onödigt när kontraktet är upp.

Hyresgästerna måste försöka komma ihåg var varje objekt var kvar innan de flyttade in. Till exempel, om stolar och bord som tillhör hyresvärden flyttades från ett rum till ett annat, de bör återföras till sin ursprungliga plats. Också, inte lämna några personliga tillhörigheter bakom. Vissa hyresvärdar tar extra betalt för att avlägsna övergivna objekt.

Skulle alla ovanstående tips insättning skydd misslyckas och hyresvärden håller på att pengarna är det möjligt att söka rättsliga åtgärder. Småmål domstolen hanterar generellt tvister om insättningar. Om hyresgästerna kan bevisa att deras deposition orättvist hålls, kan hyresvärden behöva betala upp till tredubbla värdet av den ursprungliga deposition beroende lagarna i den jurisdiktion.

  • Hyresgästerna ansvarar för grundlig rengöring hyresrätter före nödstoppet.
  • Vissa hyresvärdar tar extra betalt för borttagning av övergivna artiklar kvar i hyresrätter.