Vad är några Hälsofördelar apelsiner?

July 20

Apelsiner har varit och fortsätter att vara, en av de mest populära frukterna i världen. Orsakerna till detta är bland annat sitt överflöd, variation och unik smak, men det finns också många hälsofördelar med apelsiner. Dessa fördelar kommer från det unika närings makeup av de olika sorters apelsiner, och finns i produkter som är tillverkade av apelsiner som apelsinjuice. De utnyttjas av miljontals människor varje dag.

Den viktigaste närings ingrediens som är känd för att öka hälsofördelarna med apelsiner är vitamin C, och en apelsin kan innehålla nästan 100 procent av det nödvändiga dagliga värdet av denna viktiga näringsämne. Källor till vitamin C är nödvändiga för hälsan hos den mänskliga kroppen, eftersom den doesnâ € t naturligt producerar sitt eget. C-vitamin är en antioxidant som inte bara bidra till att öka bodyâ € s immunförsvar, men också är känd för att hjälpa till att förebygga hjärtsjukdomar, stöd i läkning av sår och förbättrar bodyâ € s förmåga att absorbera järn. Beta-karoten är ännu en antioxidant som är närvarande i apelsiner och hjälper till att förhindra cellskador.

En annan av de många fördelarna med apelsiner kommer från sitt fiberinnehåll, vilket är känt att förbättra förhållanden av kolesterol i kroppen. Fiber kan också hjälpa till att reglera sockernivåer i blodet, och detta kan vara till stor hjälp för vissa människor med diabetes. Fibern i apelsiner kan också ge en försvarslinje för att förebygga tjocktarmscancer, och det finns andra näringsämnen i apelsiner som också kan bidra till att förhindra att andra typer av cancer samt inklusive magcancer och cancer i matstrupen.

Apelsiner är rika på många andra nyttiga näringsämnen också, bland annat kalcium, som är känd för att främja starka och friska ben. En hög kaliumhalt hjälpmedel i att hjälpa balansen av elektrolyter i celler, och den höga förekomsten av vitamin B6 hjälper till i produktionen av hemoglobin i blodet. Apelsiner innehåller också magnesium, vilket kan vara ansvarig för att hålla blodtrycket på en acceptabel nivå.

Mycket forskning är fortfarande görs i dag för att hjälpa oss att förstå mer av hälsofördelarna med apelsiner. Några möjliga fördelar är skydd mot njursten, reumatoid artrit, luftvägssjukdomar och mer. Dessa beror på några av de många flera näringsämnen som finns i apelsiner, inklusive folsyra, vitamin B1 och vitamin A, vilka var och en har sin egen lista över hälsofördelar.

  • En apelsin innehåller nästan 100 procent av det rekommenderade dagliga värdet av vitamin C.
  • Apelsinjuice innehåller vitamin C.
  • Torkad apelsinskal.
  • Cara Cara apelsiner.