Vad är Poison Oak?

July 29

Poison Oak är en buske-liknande form av Poison Ivy och är medlem i cashewnötter familjen, Anacardiaceae.

Poison Oak från sydöstra USA kallas Rhus quercifolia och dess blad är indelade i tre broschyrer med tät päls och 06:57 lober. Den giftiga frukten är vit och bär-liknande och är något håriga. På Stillahavskusten, är gift ek sorten Rhus diversiloba. Det är buskiga eller ibland en klättrande växt med tre-broschyr blad och tandade blad som är hårlösa. Båda arterna är giftiga, precis som apoison murgröna. Anläggningen är i allmänhet finns på höjder inom 4.000 fot (1.200 meter).

Kemikalien i gift ek är urushiol och det finns i alla delar av anläggningen. När du rör den, är oljan av giftet absorberas in i huden och utslag resultat. Utslagen är en konsekvens av din kropp försöker kämpa mot giftet.

Du kan få en reaktion genom att vidröra någon del av giftet oakplant och om ditt husdjur har vandrat igenom den och du trycker på husdjur, kan du också få infektionen. Intressant, husdjur är immuna mot sjukdomen. Du kan också få gift ek från att röra dina kläder om den innehåller även spårmängder av urushiol.

När du har tagit till den giftiga oljan i huden och utslag, kommer du inte sprida utslag genom att skrapa. Detta beror på att utslag är direkt orsakade av immunförsvaret, inte från giftet i sig. Den olja som kan sippra från utslag är inte giftig urushiol, men en olja som utsöndras från din egen kropp. Du kanske tror att du sprider smittan genom att skrapa, men du är inte.

Det bästa sättet att undvika gift ek är att erkänna det och när du kommer hem från en vandring, tvätta allt du hade på dig - inklusive dina skor!

  • En man med gift ek blåsor på handen.
  • Använda en havremjöl baserade lotion kan lugna en Poison Ivy utslag.
  • Direkt kontakt med giftig ek kan resultera i en icke-smittsam form av kontaktdermatit.
  • Ett utslag och klåda är symptom på poison oak kontakt.
  • Det finns krämer som kan appliceras på ett gift ek utslag.