Hur väljer jag det bästa plysch mattor?

July 25

Du kan vara säker på att du har valt den bästa plysch mattor om du undersöker några viktiga funktioner i din blivande mattor val. Den bästa plysch mattor kommer att ha en jämn lugg höjd och en enhetlig färg konsistens genom hela mattan. En annan viktig egenskap hos bästa plysch mattor är en hög ansiktsvikt. Som regel gäller att ju högre ansikts vikten på din mattor, desto längre kommer att pågå och bättre kommer det att stå upp mot gångtrafik.

Plysch mattor visar vanligtvis alla fotspår och vakuumspår, vilket färgval är avgörande i att välja den bästa mattor för dina behov. Du kanske vill välja en färg som hjälper gömda eventuella spår i hög lugg. Neutrala och jordpigment normalt erbjuder de bästa dölja egenskaper i plysch mattor. Du kanske också vill välja en matta som verkar vara trimmas jämnt, eftersom vissa mindre kvalitet plysch mattor har smärre brister i högen höjd som visas som brister i mattan när den läggs i ditt rum. Färg konsekvens är en annan kritisk funktion i att separera en bra matta från de bästa mattor.

Ibland, några av de mindre-kvalitet mattor lider av ojämn döende, från toppen av högen till basen av strängarna. Dessa mattor kommer att visa som ljusa streck när du kör din hand över högen. Enhetlig färg är ett säkert tecken på att du har valt den bästa plysch mattor. Den typ av material som dina mattan fibrer är gjorda av är en annan indikator på kvalitet mattor. Medan nylonfiber erbjuder oftast den bästa hållbarhet och styrka jämfört med polyester och ull, kräver nylon mattan behandling för fläckskydd som nylon ger ingen fläck skydd på egen hand.

Ull fibrer är vanligtvis den dyraste av alla mattor fibrer och är inte vanligt förekommande i den typiska hem mattor; dock vävd ull mattor oftast mycket avancerade och kan vara ett bra val för dina golv behov. Ansikts vikt hänvisar till vikten av fibrerna i ansiktet av mattan. Du kan vara säker på en kvalitet plysch mattor genom att välja den högsta ansikts vikt heltäckningsmattor du har råd. De höga siffrorna representerar mer långvariga mattor med en hållbar konstruktion metod. Du måste dock se till att ansiktet vikt inte representerar den totala vikten av mattor eftersom vissa leverantörer kan erbjuda den totala vikten av mattan, komplett med stöd, som ett ansikte vikt att representera plysch mattor som ett bättre kvalitet golvbeläggning än den faktiskt är.