Vad är japansk Cheesecake?

October 4

Japanska cheesecake är ett lättare alternativ till den tunga, ultrarika New York (NY) stil cheesecake. Tillverkad med en maräng vikas i smeten, japanska cheesecake kombinerar färskost rikedomen i traditionell NY cheesecake med den fluffiga lätthet sockerkaka. Dessa kakor saknar också signaturen graham cracker skorpa bekant för cheesecake eaters i USA.

I motsats till den täta NY stil cheesecake, är lätthet av en japansk cheesecake jämförs ofta med bomull. Denna skillnad beror på den japanska versionen innehåller en maräng. Eftersom maräng vinster flesta av dess volym från små luftbubblor, är kakan fylld med dessa bubblor som kockar, skapa ljus, luftig konsistens av den färdiga dessert. Japanska ostkaka använder också färre sötningsmedel och så är mindre söt än andra cheesecakes. Saknar någon skorpa och med en beständighet närmare Sockerkaka än andra typer av cheesecake, den japanska versionen av denna dessert verkar nästan ha mer gemensamt med mjöl baserade kakor, men det har fortfarande kvar den grundläggande cream cheese smak av en cheesecake.

För att säkerställa kakan smak, är färskost en viktig ingrediens. Osaltat smör, ägg, mjölk och socker är också viktiga tillägg. Majsstärkelse, grädde av vinsten, cake mjöl, och, ibland, är smör brukar ingå. Till skillnad från att skapa en NY stil ostkaka, kräver en japansk ostkaka äggen som skall separeras före tillagning. De vita bildar maräng och äggulorna bidrar till aromen och konsistens av färskost delen.

Gräddostblandningen skapas i en dubbel panna eller en värmesäker skål som passar perfekt in i en kastrull full med vatten. Mjölken, gräddost, och smör, om den används, upphettas i pannan. Efteråt är gräddostblandningen kyldes och mjöl och majsstärkelse, samt äggulorna, omröres i blandningen.

Maräng skapas genom att slå grädde av vinsten med ägg vita och sedan gradvis tillsätta socker. När maräng görs, kan gräddostblandningen vikas in i den. När alla ingredienserna kombineras, är smeten hälldes i en springform pan, en rund kakform, eller två limpa kokkärl. Oavsett pan används, är det normalt klädd med bakplåtspapper eller smord, innan fyllning. En japansk ostkaka brukar tillagas i ett vattenbad i ungefär en timme och sedan kyls och kylda. Det kan garneras med krossade gröna teblad.