Vad är Lactic smör?

February 10

Lactic smör är tillverkad av helmjölk som har fermenterats med mjölksyra. Den har en karakteristisk låg fukthalt och syrlig smak som vissa människor tycker att föredra framför söt grädde smör. Beroende på var i världen en person är, denna produkt kan eller inte kan vara lätt att hitta; det är lätt tillgängliga i Europa. Det kan också göras hemma, av människor som kan upprätthålla sterila förhållanden för smör tillverkning.

Smör från komjölk är uppdelat i en av två typer: mjölksyra och söt grädde smör. Traditionellt har mjölksyra smör gjordes genom att låta mjölken för att sitta i flera dagar, vilket skulle uppmuntra bildandet av välgörande mjölksyra, fermen mjölken till en produkt nästan som yoghurt, som sedan skulle kunna spottas till smör. Söt grädde smör tillverkas av färsk mjölk som skummas att separera grädden och mjölken. Endast krämen spottas för söt grädde, medan mjölken användas någon annanstans.

När någon typ av smör har spottas, är det normalt tvättas innan den förpackas, och det kan saltas samt att hålla den stabil i förvaring. Traditionellt har saltat smör kraftigt saltat och färskt smör var en ovanlig behandling; modernaste smöret endast lätt saltad att framkalla smak av gammaldags smör. Precis som söt grädde smör, är mjölksyra typ finns i saltat eller osaltat sorter, och det är mycket lämplig för bakning; Vissa människor tycker att det faktiskt ger bättre bakverk på grund av den lägre fukt. Den har också en högre rökhörna än söt grädde smör, vilket gör det till en föredragen matlagning smör i vissa regioner i världen.

Vissa tillverkare kallar sina produkter odlade smör, i en hänvisning till de kulturer som hela mjölken ympade med att efterlikna de förhållanden som sitter i flera dagar för att jäsa. Andra kanske kallar det "mognat smör", även i en hänvisning till mognaden av dessa kulturer.

Söt grädde och mjölk smör smakar också olika. Mjölks sort har ett fylligt krämig smak med inslag av en tånge, medan söt grädde smör är mer söt och platt i smaken. Odlade smör är också helt säkert att äta; jäsningsprocessen stoppas genom pastörisering, och det är noggrant förpackade för att hålla det lång hållbarhet, precis som med söt grädde smör. I regioner där denna smöret är inte lätt tillgänglig, kanske folk vill prova att kontrollera med små lokala mejerier, som ibland producerar små serier, eller med Internet-återförsäljare som kan fartyget den.

  • Lactic smör är tillverkad av helmjölk.
  • Lactic smör.