Vem är Luke Skywalker?

February 13

Luke Skywalker är en stor fiktiv karaktär som förekommer i de välkända science fiction saga Star Wars, skriven av George Lucas. I berättelsen, är Luke Skywalker en av två barn som produceras av ett förbjudet äktenskap mellan tecknen Anakin Skywalker och Padme Amidala. Att uppfylla en gammal Jedi profetia, Luke Skywalker kämpar med sitt arv och hittar ett sätt att återställa balansen i ett krigshärjat galax.

I Lucasâ € s historia, lär Luke Skywalker hans far var Anakin, som var en Jedi Knight som blev konsumeras av mörka krafter och nu sitter på högra sidan av en ond kejsare som den skurkaktige Darth Vader. Hans mor, Padme dog i barnsäng. Även Lukas Skywalkerâ € s liv började som en bondpojke undangömt på den lilla planeten Tatooine, lär han att han besitter de kunskaper som krävs för att bli en Jedi Knight, de skyddande krafter bra.

Även de tidigare delarna av berättelsen börjar år innan Luke Skywalker är ens födda, är slutsatsen av historien till stor del på hans existens. Hans tidiga barndom spend omedvetet gömd och skiljs från sin syster, Leia Organa, som han aldrig visste existerade. Han blir en stridspilot och senare utvecklar och vässar sina Jedi färdigheter under ledning av Jedi Masters Obi-Wan Kenobi och Yoda. Beväpnad med sin fars ljus sabel, är hans svåra situation att störta den onda galaktiska imperiet som hotar universell demokrati, som han gör med hjälp av storyâ € s andra stora tecken.

Star Wars blev en större film 1977, med lanseringen av den fjärde i en serie av en sex delar spelfilm saga som slutits med tredje episoden 2005. Episodes IV, V och VI alla har Luke Skywalker, spelad av skådespelaren Mark Hamill. Andra stora bokstäver som ingår i sagan under Luke Skywalkerâ € s existens inkluderar Han Solo, Chewbacca, R2-D2, C3-PO, och Lando Calrissian.

Luke Skywalker, tillsammans med flera andra karaktärer från berättelsen har blivit centrum för en kultstatus. Berättelsen har medverkat i grafisk roman och tecknade formen samt spelfilm. Lukeâ € s far, Darth Vader, är en av de mest kända filmskurkar genom tiderna.

  • I den ursprungliga Star Wars-film, Obi-Wan Kenobi, en åldrande Jedi, tog Luke Skywalker till ökenstaden Mos Eisley, där de träffade Han Solo i en cantina fylld med utlänningar.
  • Luke Skywalker färdas ombord på Millenium Falcon i första Star Wars-filmen.