Vad är kredit?

February 4

Kredit lånade pengar som du kan använda för att köpa saker som du behöver när du behöver dem och sedan återbetala medel tillbaka vid en avtalad tid. Tjänster kan också betalas för detta sätt, till exempel kabel och telefonitjänster. Till exempel, om du använder telefon- eller kabel tjänster för en månad eller två och sedan betala för dem i slutet av denna period, är du emot tjänster på kredit. Vanliga typer är inteckningar eller bostadslån samt personliga lån eller krediter.

En personlig kredit kan du ha pengar tillgängliga när du behöver det. Detta har ofta en låg ränta, och låntagaren kan välja att använda hela gränsen på en gång eller använda den i mindre steg. Detta kan vara perfekt för att möta pågående pengar måste till exempel renovera ditt hem. En personlig kredit för en godkänd mängd innebär att du inte behöver hålla gå tillbaka till baksidan för godkännande för varje liten summa du vill låna.

Kreditkort tillåter en konstant kredit att spendera och betalas ut regelbundet. Du brukar inte betala någon ränta så länge du betala hela beloppet som varje förfallodag. Innan du spenderar med kreditkort, bör du vara säker på att du kan betala tillbaka beloppet i tid, som vissa kan ha väldigt höga räntor. Bolån kan du köpa ett hus och sedan betala tillbaka det belopp grund jämna mellanrum. Avbetalning kan variera i de mängder per betalning. Det finns många olika typer av inteckningar tillgängliga med varierande typer av avbetalningsplaner.

Återbetalning är en viktig del av kreditprocessen. En bra kredit historia innebär hedra återbetalningsavtal. Om inte, kan din kreditvärdighet skadas och du kanske inte kan låna pengar igen när du behöver det. Vissa lån kan du betala tillbaka snabbare än avtalet utan påföljd, medan andra inte gör det.

Om du är långsamma i återbetalning kan du också behöva betala en hög ränta. Långivare måste ta ut ränta till låntagare för att göra en vinst på sina investeringar och för att hjälpa dem att redogöra för risken att förlora sina pengar när låntagare inte betala tillbaka pengarna. Du bör alltid överväga räntan och återbetalningsplan innan du godkänner ett lån. Var säker på att du kommer att kunna betala tillbaka det. Tänk på situationer som om du förlorat ditt jobb plötsligt och skulle inte kunna möta betalningar. Om det finns någon risk att du inte skulle kunna göra de regelbundna betalningar, bör du definitivt skjuta ansöker om kredit.

  • När du använder ett kreditkort för att göra inköp, är det viktigt att återbetala beloppet i tid.
  • Kredit kan användas för att betala rutin räkningar, såsom telefon- eller kabel räkningar.
  • En personlig kredit, som erhållits från en bank, är till hjälp i sysselsättningar såsom att renovera ett hus.
  • Kreditkortsföretag införa ränta på det utestående saldot.