Hur fixar jag en sagging madrass?

February 6

Det finns flera sätt att fixa en sagging madrass, beroende på källan till problemet, inklusive byte av box ram, stödja madrass med filtar, och att få det ersätts av garantin. I vissa fall är lådramen så skadad att den inte på rätt sätt kan hålla upp madrassen längre, i vilket fall det behöver bytas ut. Ibland madrassen sig är bruten, men det kan vara stoppad med hjälp filtar tills du kan bekvämt råd att köpa en ny madrass. Dessutom, om du fortfarande har ditt inköpsbevis, kanske din madrass kvalificera sig för ersättning under dess ursprungliga garanti, så kontakta tillverkaren för att fråga.

Ibland kan en sagging madrass orsakas av den stödjande rutan våren som håller upp den. Markera rutan våren för trasiga, ruttnande, eller skeva skivor. Lådan våren kan utveckla ett problem över tid och inte märkas förrän det finns ett uppenbart problem med mattressâ € s komfort. Till exempel kan en överdriven mängd fukt samlas på grund av en läcka, och därmed långsamt ruttnande styrelser i rutan våren. Du kan åtgärda problemet genom att täta eventuella läckor, köpa en helt ny box våren, eller åtminstone byta ut skadade brädor.

Om rutan våren en sagging madrass verkar intakt, kan problemet ligga hos madrassen själva. I fallet med resårmadrasser, som är madrasser som innehåller hundratals fjädrar för att stödja kroppen, kan brytas några fjädrar. Du kan oftast se när fjädrar bryts genom att ta bort alla luckor från sängen och titta på madrassen. Springs börjar ofta att bryta i mitten av sängen eller varhelst det mest tryck appliceras på en regelbunden basis. Fastställande fjädrarna är oftast inte ett ekonomiskt smart drag, så många människor vika en filt att placera på den trasiga området för att pad den.

En god majoritet av madrasser kommer med en garanti för att garantera de varar ett visst antal år. Om du fortfarande har kvittot till madrassen eller annat inköpsbevis, kontakta tillverkaren för att begära en ersättare. I allmänhet kommer de sannolikt vägrar att ersätta madrass för flera specifika orsaker: antingen har du inte kvittot, är madrassen inte slapp nog att möta ersättningskrav, eller mattressâ € s ålder överstiger warrantyâ € s garanti. Vissa tillverkare är välkända för att inte fastställa en sagging madrass även när den möter kraven, så försök att forska deras bakgrund innan du köper en ny madrass.

  • En sagging madrass kan bytas ut om det fortfarande är under garanti.