Hur väljer jag det bästa söta Vermouth?

September 9

Söt vermouth är en typ av sött, starkvin ofta säljs bredvid dessertviner med vin och spritbutiker. De ursprungliga blandningar för söt vermouth var alla röda färgen, med blekare sorter typiskt har en mycket torr smak. Idag kan söta vermouth vara rött eller vitt, och finns i en mängd olika märken och stilar. Att välja en typ av söt vermouth kan verka skrämmande i början, men när du ¡€ ve minskat ner, ska du bara måste köpa en eller två flaskor för att besluta om en favorit. Innan du förbinder din budget till ett och samma märke, är det viktigt att läsa och förstå vermouth etiketterna.

Högkvalitativ rött eller vitt vin tjänar som bas för de flesta stilar av söt vermouth. Nära slutet av jäsningsprocessen, vinodlare befästa vin med konjak eller annan druva-härledda anda. Sockerlag sätts också, kör sockerhalten upp till ca 14% i de flesta söta vermouth.

Torr vermouth ursprung främst i Frankrike, medan Italien krediteras med att skapa den bästa sweet vermouth. Ta denna information i beaktande och läsa flasketiketter noggrant. Undvik de som har avsänts från Frankrike, dras mot flaskor från Italien. Italienska vermouth etiketter har oftast antingen rosso eller bianco tryckt på framsidan. Rosso vermouth är oftast rött och bara lite söt med en bitter underton. Bianco vermouth är mycket sötare och är ofta paras med desserter när serveras under en måltid.

Vissa vin- och spritbutiker kan också sälja något sällsynta årgångar av rosenfärgade söta vermouth. Vanligtvis märkta rostato på framsidan, är denna typ av vermouth sägs vara den skönaste av de tre färgerna. Det är enligt uppgift en blandning av de bästa delarna av Rosso och bianco vermouth, kombinerar ibland kladdiga sötman av vitt vermouth med milt bittra smaken av rött vermouth. Om du € letar efter en mycket balanserad dryck som du kan smutta från ett kylt glas, kan Rosato vara din bästa insats.

Efter du € ve kontrollerat etiketterna och valt en färg eller två, det enda kvar att göra är att köpa en flaska av varje och prova dem. Detta doesnâ € t betyda att du måste betala för en fullstor flaska något du kanske inte gillar, dock. Sök sido öarna och hyllorna bakom butiksregistren, oftast är dessa områden fyllda med mycket mindre flaskor av söt vermouth och annan sprit. Knäppa upp en 6 tum (ca 12 cm) högväxt flaska av varje av dina alternativ, kyla, häll, smutta och besluta. Du kan njuta av alla dina val, eller ingen av dem. Detta är till stor del en fråga om personlig smak.