Är Kollagen säkert?

September 16

I de flesta fall är kollagen anses vara säkra och effektiva. Det är oftast används som en kosmetisk fyllmedel för att bli av rynkor och andra defekter, och kan också användas för att knubbig upp läpparna. Resultaten är i allmänhet tillfälliga, vid vilken tid upprepade injektioner kan behövas.

Kollagen är en substans som naturligt förekommer i huden. Med tiden börjar detta material att bära ner, vilket resulterar i sagging hud, rynkor och linjer. Kosmetiskt använda kollagen kommer från kollagenet som finns i kor och den sätts in med en nål i områden där rynkor och slapp är mest framträdande. I de flesta fall är det förfarande anses säkra och de flesta patienter har endast mindre irritation för en kort tidsperiod efter injektionerna.

I vissa mycket sällsynta fall kan kollagen orsaka en allergisk reaktion, vilket resulterar i irritation i huden eller extrem svullnad. Allvarliga reaktioner är ännu ovanligare, och kan orsaka andfåddhet eller yrsel. För de allra flesta patienter är dock detta en säker procedur jämfört med kosmetiska operationer som ansiktslyftning och ärr avlägsnande. De vanligaste områdena där att använda kollagen är i veck i pannan, rynka pannan linjer, kråksparkar, linjer runt munnen, acneärr och läpparna.

Kollagen injektioner i läpparna och i rynkor är generellt en säker men tillfällig lösning, med resultat som varar mellan tre och sex månader. De flesta patienter får touch-ups under hela året för att upprätthålla en varaktig ungdomligt utseende. När det används för ofullkomlighet avlägsnande, såsom i acneärr, kan resultaten vara upp till två år eller mer. Även om dessa resultat är inte så permanent som de som uppnås med plastikkirurgi, kollagen injektioner är mycket mindre invasiv och kräver liten eller ingen läkningstiden. Priset är också generellt mycket lägre.

Innan du hämtar kollagen injektioner, är det viktigt att patienterna söker sig en licensierad spa eller klinik med specialiserad licensiering för att administrera dessa injektioner. I vissa mycket sällsynta fall har olicensierade utövare använt material som inte är helt rent heller godkänts av reglerande myndigheter. Detta resulterar ibland i allvarliga reaktioner, infektioner och även dödsfall. Av denna anledning är alla som funderar kollagen injektioner uppmuntras att leta efter en välkänd och utbildad professionell.

När den görs rätt, kan kunderna gå om sina normala aktiviteter omedelbart efter kollagen behandlingar. I de sällsynta fall då irritation inträffar, itâ € s vanligtvis milda och lätt täckt av smink. Om irritation kvarstår i mer än dag eller så, bör den som administrerade injektionerna kontaktas för behandlingsalternativ vid behov. De flesta gånger någon mild irritation rensar upp på egen hand mycket snabbt.

  • Kollagen läpp injektioner kan vara upp till sex månader.
  • Ett diagram av yngre och äldre hud som visar minskningen i kollagen i äldre hud. Många kollagenbaserade produkter är utformade för att ersätta eller öka produktionen av detta protein.
  • Pannan är en av de vanligaste områdena för kollagen injektioner.