Vad är Southern Fried Chicken?

October 3

Södra stekt kyckling är känd över hela världen. Processen för fritering, pan-stekning eller tryckstek bitar av panerad kyckling håller köttet fuktig och anbud och samtidigt skapa en knaprig skorpa. Det kan avnjutas varm med potatismos och brunsås eller som en kall picknick maträtt.

Även om vi tänker på stekt kyckling som södra köket, fritering var en vanlig form av matlagning i många gamla kulturer. Kina, Egypten, Indien och Rom gjort olika kycklingrätter med denna form av matlagning. Under medeltiden, de regioner i Italien och Skottland hade en form av slarva. Stekt kyckling har uppskattas av kulturer av varje kontinent.

Södra stekt kyckling har en viktig position i historien av Förenta staterna (USA). Under koloniseringen, många skotska familjer bosatte sig i söder, vilket deras stekt kyckling recept och beredningsmetoder med dem. Sedan när det afrikanska folket fördes över som slavar, introducerade de nya kryddor och kryddor som skapade en berikad smak som snabbt blev en favorit av alla.

Slavar tilläts att höja kycklingar och det blev deras huvudsakliga proteinkälla. Södra stekt kyckling reser också utan kylning mycket bättre än annat kött och tjänade afroamerikaner väl under de segregations åren när de inte tillåtna i restauranger. Så småningom blev skålen en tradition för "söndagsmiddag" och andra fest helgdagar för människor av alla raser och trosbekännelser.

Södra stekt kyckling först dök upp i Mary Randolph s 1828 utskrifter av hennes "Virginia husmor". Receptet var enkel att skära upp en färsk kyckling, muddring den med mjöl, strö med salt och stekning tills gyllene i en stekpanna med het olja. I början av 1900-talet började det förekommer i norra USA och europeiska kokböcker.

Under åren har många variationer på beläggningar erbjudits. Till exempel, efter muddring i mjöl, doppa kycklingen i en äggula, paprika och röd het pepparsås; sedan rulla den i ströbröd innan stekning. Andra föredrar att doppa kycklingen i kärnmjölk innan inmjölning. Ett annat alternativ är att dra kycklingen i mjölk och citronsaft över natten. En annan populär föredrar att injicera kyckling med en kryddig soppa innan stekning.

Den matolja är en viktig ingrediens för smak och hälsoproblem. Den traditionella södra stekt kyckling var tillagas i ister eller en kombination av vegetabilisk olja, smör och bacon fett. I den 21: a århundradet, människor är mer hälsomedvetna och föredrar en lättare kallpressad vegetabilisk olja som är låg halt av mättat fett. Safflorolja är en av de mest hälsosamma oljor för denna maträtt.

  • Kyckling skärs upp innan det muddrats i mjöl och stekt.
  • Södra stekt kyckling kan serveras med sås.
  • En stekpanna, som kan användas för att göra södra stekt kyckling.
  • Safflorolja är låg halt av mättat fett.
  • Steka kyckling håller den fuktig och skapar en krispig yttre skal på kycklingen.
  • Brödsmulor kan användas som en beläggning för södra stekt kyckling.