Vilka är de olika typerna av Voicemail Software?

March 5

De fyra huvudtyper av röstmjukvarusystem som finns tillgängliga är datorbaserade alternativ, mobiltelefon och bostäder röst. Affärs röstmeddelande programvara är också tillgänglig. Programvaran är antingen installeras direkt på datorn eller är en avlägsen programvara som installeras på mobilen s eller bostadshus telefonens tjänsteleverantör.

Vissa allmännyttiga företag erbjuder kombinerade paket där en av de delar av paketet är telefontjänst, antingen för affärer eller residenset. När det är en Voice over Internet Protocol (VoIP) tjänsten, då tjänsten telefon är ansluten till och kommer genom Internet.

När kunden har VoIP-tjänsten, är röst programvara inbyggd direkt i den utrustning som installeras När telefonsystemet är installerat. VoIP röstmeddelande programvara fungerar liknar traditionell bostads- eller affärsröstbrevlåda, eller ens mobiltelefon röstbrevlådan.

En av de andra typerna av röst programvara som erbjuds av ett traditionellt bostadsområde eller företag per telefon företag som tillhandahåller denna tjänst. Programvaran i det här fallet är installerad på en avlägsen plats, där telefonen companyâ € s utrustningen fungerar. Programvaran är fjärr ansluten till företag eller privat telefonlinje, så att meddelanden kan hämtas på plats eller på distans av kunden uppringning till röstbrevlådan.

En av de ytterligare typer av röst programvara är mobiltelefon röstbrevlåda. Återigen, är denna typ av röst programvara lastas på den utrustning som finns på platsen för mobiltelefon tjänsteleverantör. Mjukvaran kopplas sedan till den enskilda mobilnummer så att meddelanden som lämnas och hämtas direkt från mobilen eller genom att ringa mobilnummer och stans i lämplig lösenord för att hämta meddelandena.

När det kommer till olika typer av röstbrevlådan programvara för företag, finns det flera alternativ som är lämpliga och tillgängliga för företag som kanske inte tilltalar individer. Till exempel tenderar affärs röstmeddelande programvara för att ge många brevlådor, så att varje enskild medarbetare på företag telefonsystem har sin egen röstbrevlåda.

Förutom att låta verksamheten röstmeddelande programvara för att upprätta individuella medarbetar brevlådor, finns det också oftast en möjlighet att inrätta en allmän låda för företaget. Generellt går denna röstbrevlåda till receptionisten eller någon i verksamheten tilldelas kontrollera och hantera alla meddelanden som finns kvar i den allmänna röstbrevlåda.