Vad är Fashion Sketches?

March 4

Mode skisser är skisser gjorda av designers när de vill vända ett nytt kläd idé till en verklig design. De börjar med en mall av en kropp och rita plagget på den. Detta gör att designern att marknadsföra sina idéer och design samt att visa upp originalitet och stil. Det finns två sätt att presentera modeskisser. Bilder kan skapas med hjälp av datorprogram eller de kan dras ut på fri hand.

Mallen en designer använder är lika viktigt som plagget själv. Mallar används som guider och designern måste hitta en som förbättrar utseendet på plagget. Frisyrer och olika tillbehör kan också ingå på mallen för att lägga till ett stänk av färg eller för att betona en stil. Utveckla figur innebär för en viss plagg är också viktig när en designer väljer en mall för mode skisser.

Konstruktören måste innehålla texturen och färgen på det material som används för att skapa plagget. Mode skisser har att dras i tredimensionella illustrationer och detta görs genom skuggning i områden för att visa olika texturer. Det finns naturliga veck i kläder när den bärs på kroppen och designern måste betona dessa veck så att plagget helt kan förstås. När man förbereder mode skissar plagget måste presenteras med både främre och bakre visningar.

Alla dragkedjor, knappar och sömmar är vanligtvis ingår i de flesta modeskisser. Eventuella synliga sömmar dras ut på skissen i mörkare färgad streckade linjer. Blixtlås och knappar är tydligt utdragen att ange var mer material behövs och för att se var det kan finnas en väsentlig pull eller veckar på plagget. Detta kan eliminera eventuella oväntade problem när mönstret byggs.

Mode skisser är en viktig del i att skapa ett plagg. De visar tydligt utseendet designern försöker förmedla. De avsedda texturer och färger är också dokumenteras samt hur kläderna faller och samlar på kroppen. Förbereda ett mönster för kläd är det sista steget innan den faktiskt görs.

Ibland är modeskisser inte omvandlas till plagg om en designer ISNA € t nöjd med resultatet. De kan fortfarande användas som guider och designern kan välja att något förändra de områden som behöver ändras. Konstruktören kan behöva upprepa processen flera gånger för att skapa en acceptabel plagg.

  • Mode skisser kan dras frihand.
  • Modedesigners skissa sina idéer till nya kläder innan du skapar dem.