Vilka är de bästa tipsen för Använda Broccoli Stem?

December 2

Många människor kommer helt enkelt klippa buketter från toppen av broccoli, och sedan kasta ut stammen, tänker att det är för seg eller smaklöst att äta. Detta är inte fallet, dock, och det finns många sätt att använda näringsrika och välsmakande broccoli stam med lite extra ansträngning. Det första steget i varje fall är helt enkelt att skala den med en kniv eller en potatisskalare. Då kan det rostas eller ångas precis som broccolibuketter, kastade in en stek, eller blandas i en påfyllnings broccoli soppa.

Broccoli stammen upplevs ofta som alltför svårt att äta, med goda skäl. Den yttre delen av broccoli stammen faktiskt är ganska tuff och trådiga, och skulle inte vara mycket bra att äta; detta skikt är relativt tunn, dock. Enkelt strippa bort det med en kniv eller en potatisskalare kommer att avslöja en mjukare stam under, liknande den mindre stjälkar hittat på broccolibuketter. Denna del är lika näringsrik som resten av broccoli, laddad med näringsämnen och fiber, och kan även ätas råa eller med någon smaksatt dopp för en snabb och enkel mellanmål.

Naturligtvis finns det ett antal andra sätt att använda broccoli stammen också. När skuren i lagom stora bitar eller remsor, är det mycket bra tillagas i en stek med andra grönsaker, kött eller tofu. Många människor kommer att steka den med lite olivolja och aromer som färsk vitlök. För en enkel, hälsosamt alternativ, kan det vara kokt och ätas vanligt, antingen med lite vatten i mikrovågsugn eller ovanpå en dubbel panna på spisen. Som en allmän regel, kan den skalade broccoli stammen kokas något sätt som broccolibuketter skulle kokas.

Ett annat mycket populärt sätt att använda broccoli stammen är med olika sorter av soppa. Det kan användas i lagom stora bitar i en blandad grönsakssoppa, och kommer att lägga lite textur precis som selleri ofta gör. Ett annat alternativ är att blanda broccoli stammen i en matberedare och använda den för att förbereda grädde broccoli soppa, eller en liknande soppa använder blandade ostar. Det är lätt att experimentera med olika recept, och när blandas, smak av broccoli smälter sömlöst in i soppan. De flesta människor kommer säkert inte att kunna berätta om stammen eller buketter användes.

  • Broccoli stam kan enkelt läggas till en stek.
  • Broccoli är rik på vitamin C och A.