Vilka typer av Fiske lockar kan användas för sötvatten fiskebåt?

December 10

Sötvatten fiske lockar kör gambit och är tillverkade av många olika material att agera i många olika mode. I allmänhet, är målet för en sötvatten fiskedrag enkel: Locka fisken att strejka. Ju mer aggressiv strejken är, desto större är chansen att fisken kommer att vara ansluten och landas. Sötvatten fiske lockar kan delas upp i tre stora subtyper: topp vatten, svävande beten och botten beten.

Välja vilka sötvatten fiskedrag att använda, eller ens vilken undertyp att använda, beror på situationen och djurslag. Räkna ut det här kan ta en hel del tid och erfarenhet, främst lärt sig genom en process av försök och misstag. Fastställande fiskmönster beror också mycket på vattenförhållandena. Att lyckas med fiske lockar innebär att förstå dessa mönster, liksom presentationen och hastighet lure själva. Ett antal saker måste komma samman ordentligt för god handredskapsfiske.

Till exempel skulle de riktar largemouth bas göra klokt i att förstå de tenderar att föda i grundare vatten, nära ytan, nära skymning och gryning. På sommaren, tenderar de att dra sig tillbaka till djupare vatten under värmen på dagen. Detta kommer definitivt att påverka vilka fiskedrag används.

Top vatten fiske lockar tenderar att omfatta raka beten som ser ut som fiskar, eller flyga beten som används i flugfiske. Dessa beten är oftast svårt, men behöver inte nödvändigtvis vara. De används också för att fånga en mängd olika arter som bas, gös, crappie och andra. De kan antingen hämtas långsamt eller snabbt, beroende på situationen.

Suspenderade beten inkluderar ett antal olika hårda och mjuka beten, den vanligaste av dessa är vev beten, skedar, och spinner beten. Varje är bra beten att använda för stimfiskar som finns upphängda mellan toppen och botten i vatten på 10 meter eller mer. De är avsedda att hämtas vid ett relativt snabb takt.

Bottenfiskedrag tenderar att vara mjuka beten, såsom plast maskar eller andra typer av mjuka plast beten tänkt att simulera liv som fiskar kan finna en attraktiv bytesdjur längs botten. De är i allmänhet hämtas relativt långsam. De är utformade för att flytta på ett sådant sätt som utlöser på instinktiva reaktion att strejka. De är ofta mycket effektiva när de används i grundare vatten, men förlora en del av sin effektivitet i vatten mer än 20 meter djup.

  • Det finns många typer av beten som sötvattensfiskarna kan använda för att locka fisken.